Η αυλαία σε τρεις θεατρικές παραστάσεις που παίζονται στη Θεσσαλονίκη πέφτει σήμερα: "Σλουθ", «Η Ισαβέλλα, τρεις καραβέλες κι ένας παραμυθάς», "Ταξίδι στον Πλανήτη Γη" και «Το Θαύμα της Άννυ Σάλιβαν»(φωτογραφία) σας περιμένουν σήμερα, για την τελευταία παράσταση. Διαλέξτε:
*Στις 12.00 μ., στο Φιλολογικό Καφενείο (Περίπτερο 15), ο Σωτήρης Χατζάκης παρουσιάζει τα βιβλία του «Η φόνισσα», «Η Πάπισσα Ιωάννα», «Του νεκρού αδερφού» και «Η νύχτα του τράγου», εκδόσεις IANOS. Θα μιλήσουν οι: Σταμάτης Κραουνάκης, συνθέτης, Γιώργος Σκαμπαρδώνης, δημοσιογράφος-συγγραφέας.


* Στις 8.30 μ.μ. η παιδική χορωδία της Αγίας Τριάδας δίνει συναυλία στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ.

* Συνεχίζεται και φέτος ο κύκλος εκδηλώσεων με τίτλο «Τα Πρόσωπα της Επιστήμης», που πραγματοποιείται από το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ, σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Φυσικών – Παράρτημα Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας. Στις 11.00 π.μ. ο καθηγητής Γεωλογίας ΑΠΘ Σπύρος Παυλίδης θα μιλήσει για τη «Γη ως ένα πολύπλοκο σύστημα συστημάτων: Μεγάλης Κλίμακας Τεκτονικές και Κλιματικές Αλλαγές».

* Ολοκληρώνονται στις 25 Απριλίου οι παραστάσεις της παραγωγής του ΚΘΒΕ «Η Ισαβέλλα, τρεις καραβέλες κι ένας παραμυθάς» που παρουσιάζεται στο Βασιλικό Θέατρο. Η σκηνοθεσία είναι του Γιάννη Ρήγα.

* Στο θέατρο Σοφούλη παρουσιάζεται στις εννέα και τέταρτο το βράδυ η μαύρη κωμωδία «Ξενοδοχείον ο Φόνος». Η μουσική επιμέλεια είναι της Παλμύρας Δημητρακοπούλου και του Στέφανου Πίττα.

* Πέφτει η αυλαία την Κυριακή 25 του μηνός για το έργο του Άντονυ Σάφφερ «Σλουθ» που παρουσιάζουν ο Γιώργος Κιμούλης και ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης στο θέατρο Κολοσσαίο.

* Τελευταίες παραστάσεις μέχρι τις 25 του μηνός και για «Το Θαύμα της Άννυ Σάλιβαν» του Ουΐλλιαμ Γκίμπσον στο Αριστοτέλειο.

* Την Κυριακή 25 Απριλίου πέφτει η αυλαία για την παράσταση «Αποστολή στον Πλανήτη Γη», του Σάκη Σερέφα, σε σκηνοθεσία Ανέστη Αζά, που παρουσιάζεται από την Πειραματική Σκηνή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών. Το έργο τιμήθηκε με το βραβείο του Υπουργείου Πολιτισμού το 2007.