Δυο παρουσιάσεις βιβλίου και μια ανθοέκθεση παρουσιάζονται, σήμερα, Τετάρτη 21 Απριλίου 2010, στη Θεσσαλονίκη. Σ αυτές προσθέστε τις θεατρικές παραστάσεις που σας έχουμε προτείνει παλαιότερα. Ειδικά για σήμερα, θυμηθείτε το αφιέρωμα στη Σωτηρία Μπέλλου, στο "Καφωδείο". Κατά τα λοιπά:
Βιβλίο:
* «Πρυτανείον» είναι ο τίτλος του βιβλίου της Μάρθας Κουτρουμάνου που θα παρουσιαστεί στις 8 μ.μ. στη δημοτική βιβλιοθήκη του Ευόσμου (Πολιτιστικό Κέντρο δήμου Ευόσμου Μ. Αλεξάνδρου 57).

* «Κριτικά. Φιλοσοφικές βιβλιοκρισίες 2009» είναι η έντυπη έκδοση του περιοδικού που θα παρουσιαστεί στις 8 μ.μ. στην αίθουσα 215 του παλαιού κτιρίου της Φιλοσοφικής σχολής του ΑΠΘ. Θα μιλήσουν οι καθηγητές του ΑΠΘ: Κώστας Σταμάτης, Δήμητρα Σφενδόνη –Μέντζου και βασίλης Κάλφας.

Μουσική:
* Αφιέρωμα στη Σωτηρία Μπέλλου με τη Φωτεινή Βελεσιώτου(φωτογραφία) πραγματοποιείται κάθε Τετάρτη στο Καφωδείο Ελληνικό, πίσω από το δημαρχείο.

* Στις 7 μ.μ. στο θέατρο Ανετον θα πραγματοποιηθεί χορωδιακή συνάντηση του Α΄ ΚΑΠΗ και του Γ΄ ΚΑΠΗ του δήμου Θεσσαλονίκης.

Ανθοέκθεση
* Η Δημοτική Εμπορική Τουριστική Επιχείρηση Καλαμαριάς οργανώνει και φέτος, όπως κάθε χρόνο, την Ανθοκομική Έκθεση Καλαμαριάς στην πλαζ Αρετσούς. Οι πύλες της ανοίγουν σήμερα ως και την Κυριακή 2 Μαΐου. Τα εγκαίνια της Έκθεσης θα πραγματοποιηθούν αύριο, Πέμπτη 22 Απριλίου, στις 7 μ.μ. Παράλληλα με την Ανθοέκθεση, οργανώνεται πολιτιστικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή φορέων και συλλόγων της περιοχής της ανατολικής Θεσσαλονίκης, με αποκορύφωμα την Πρωτομαγιά και το παιδικό αφιέρωμα την Τετάρτη 28 Απριλίου.

Εικαστικά -Θέατρο:
* Στο πλαίσιο της έκθεσης «Αρχαίο Δράμα και Όπερα» θα παρουσιαστεί στις 6 μ.μ. το εικαστικό και θεατρικό δρώμενο «Η Σκάλα που Μιλάει» με την ηθοποιό Ελένη Ευσταθίου. Το δρώμενο αποτελεί πρωτοβουλία του τμήματος Αρχιτεκτόνων της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ και του τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ. Πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Κοσμητεία της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ και το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών.

* Εξάλλου, στο πλαίσιο της έκθεσης «Αρχαίο Δράμα και Όπερα» θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με τίτλο «Αρχαίοι μύθοι και όπερα» σε συνεργασία με το Τμήμα Μουσικών Σπουδών ΑΠΘ. Θα ακολουθήσει Μουσικό Βραδινό με τις Ηλέκτρα Πλακοπούλου και Ματίνα Γεροθανάση (τραγούδι). Στο πιάνο θα τις συνοδεύει ο Νίκος Ζαφρανάς.

* Η Νατάσσα Μάρε Μουμτζίδου και οι «Nuevoto 5tet» παρουσιάζουν τις Τετάρτες στο «Casual Living» μοναδικές μουσικές βραδιές. Το ρεπερτόριο τους είναι βασισμένο τόσο σε «easy tempo jazz» μουσικές όσο και σε «Up Rhythm» tangos, blues και ethnic αγαπημένα τραγούδια.