Μπλουζ προτείνουμε για σήμερα. Λουϊζιάνα Ρεντ, στο Μπλοκ 33 και καλή διασκέδαση. Αν, πάλι, θέλετε κάτι άλλο, αφού περάσετε μια βόλτα από την πιο κοντινή Ανθοέκθεση (του Ευόσμου λήγει σήμερα), διαλέξτε:
Εκδηλώσεις:
* Τελευταία ημέρα σήμερα για την «Ανθοέκθεση» στο δήμο Ευόσμου που πραγματοποιήθηκε για 15η χρονιά δίπλα από το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Ευόσμου (Γοργοποτάμου με Ολυμπιάδος γωνία).

* Πάρτι ανταλλαγής ρούχων πραγματοποιείται στις 12 το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, Β. Γεωργίου 1, στην περιοχή Ευζώνων.

*Στις 6.30 μ.μ. η διοίκηση της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων καλεί σε γενική συνέλευση τους εργαζόμενους του κλάδου της στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

* Κλιμάκιο γιατρών και νοσηλευτών του αντικαρκινικού νοσοκομείου Θεσσαλονίκης Θεαγένειο πραγματοποιεί αιμοληψία από τις 10 π.μ. – 13 μ.μ. στο Σύλλογο Ακρίτες του Πόντου στη Σταυρούπολη (Όθωνος 12).

Πολιτιστικά:
* Στις 10.00 το πρωί στο ισόγειο περίπτερο 1 της HELEXPO θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τη λειτουργία εργαστηρίου κατασκευών. Η εκδήλωση διοργανώνεται στο πλαίσιο «Μέρες Έκφρασης και Δημιουργίας» 2010. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

* Στις 9 μ.μ. στην αίθουσα θεάτρου του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου, η Θεατρική Ομάδα Ενηλίκων του Πολιτιστικού Οργανισμού του δήμου Ωραιοκάστρου παρουσιάζει το θεατρικό έργο «Ωραίος ως Έλληνας», της Νέλλυς Δελή. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

* Το Θέατρο Τέχνης «Ακτίς Αελίου» παρουσιάζει την τρίτη εκδοχή της παράστασης «Αχταρμίξ 3 -Όλα Εδώ Πληγώνονται». στο χώρο του Θεάτρου Τέχνης «Ακτίς Αελίου» στην οδό Χριστοπούλου 12.

* Το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο και το γαλλικό προξενείο Θεσσαλονίκης διοργανώνουν μουσική συνάντηση – σεμινάριο - ακρόαση με τη Βαλκανική Ορχήστρα Μπαρόκ και τον διευθυντή του σχήματος Jean-Cristoph Frisch. Στην ακρόαση και στο σεμινάριο μπορούν να συμμετέχουν επαγγελματίες και απόφοιτοι ή τελειόφοιτοι σπουδαστές βιολιού, βιόλας, όμποε και φαγκότου. Η μουσική συνάντηση πραγματοποιείται στις 10 π.μ. στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης.

* «Στιγμιότυπα της Αντιδικτατορικής Αντίστασης» είναι το θέμα της έκθεσης εικόνων-τεκμηρίων που εγκαινιάζεται στις 12 μ. στο Επταπύργιο (στην αίθουσα πρώην «Γυναικείων Φυλακών»). Την έκθεση διοργανώνει η Εταιρεία Διάσωσης Ιστορικών Αρχείων 1940 - ’74 Κεντρικής-Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τα Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας και πραγματοποιείται, με αφορμή τη συμπλήρωση 43 χρόνων από την εγκαθίδρυση της δικτατορίας την 21η Απριλίου του 1967.

Μουσική-θέατρο
*Στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης δίνει… ραντεβού και σήμερα το βράδυ με τους φίλους της η Χάρις Αλεξίου. Η επιλογή του ρεπερτορίου είναι της Λίνας Νικολακοπούλου. Θα δώσει άλλες δύο μουσικές παραστάσεις, στις 23 και 24 Απριλίου.

* Η Ασπασία Θεοφίλου είναι η Σύλβια, στο μουσικό παραμύθι Ατέν ελεκτρίκ σε μουσική και στίχους του Μάριου Τσικνή, που παρουσιάζεται τελευταίο βράδυ στο Θέατρο 3ος Όροφος της Ομάδας Καλλιτεχνών Ούγκα Κλάρα (Καθολικών 4).

* Ο… μπλουζ πρεσβύτερος, ο 80αχρονος Louisiana Red θα πλημμυρήσει το βράδυ της Κυριακής με τις μελωδίες του παρέα με τους Blues Wire το Block33. Οι πόρτες ανοίγουν στις 21.00.

* Οι «Ομάδες Θεατρικής Δράσης» του Κέντρου Θεατρικής Έρευνας Θεσσαλονίκης παρουσιάζουν το έργο του πολυβραβευμένου Τζών Πάτρικ Σάνλεη, «Ο Ντάννυ και η βαθιά γαλάζια θάλασσα» (ένας απάχικος – αλήτικος χορός), σε σκηνοθεσία του Πέτρου Ζηβανού. Οι παραστάσεις δίνονται στην αίθουσα Μάντεως Τειρεσία που βρίσκεται στην οδό Γεωργίου Κωνσταντινίδη 15 & Μάντεως Τειρεσία (περιοχή Δελφών με Παρασκευοπούλου).