Σήμερα πρoτείνουμε θέατρο. Διαλέγουμε: Το Θέατρο Τέχνης «Ακτίς Αελίου» που παρουσιάζει τη μουσικοθεατρική παράσταση «ΑΧΤΑΡΜΙΞ 3» Όλα Εδώ Πληγώνονται…(φωτογραφία) Η παράσταση βασίζεται στα έργα: "Αχαρνής" του Αριστοφάνη και " Ο Αριστοφάνης που γύρισε από τα θυμαράκια" του Διονύση Σαββόπουλου. Σειρά σας:
Θέατρο:
*Οι Ανήμερες Καρδιές και ο Άκης Δήμου αναρωτιούνται: «Ποιος έρωτας;». Η απάντηση στις παραστάσεις που δίνουν σήμερα, αύριο και μεθαύριο στις 9.15 μ.μ. αλλά και στις 24 και 25 Απριλίου στην αίθουσα σεμιναρίων της σχολής (Λέοντος Σοφού 18, τηλ. 2310-528917).

* Η Εφηβική Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού Κέντρου Θέρμης παρουσιάζει σήμερα και αύριο στις 9 μ.μ. στο δημοτικό θέατρο Θέρμης το έργο του Γιώργου Σκούρτη «Οι πανουργίες του Μπερτόλδου». Η σκηνοθεσία είναι του Δημήτρη Τσάκου. Στην παράσταση ακούγονται αποσπάσματα από τα έργα : «Ο χορός των σπαθιών», Αράμ Χατσατουριάν, «La cucaracha», Λαϊκό Λατινοαμερικάνικο

* Συνεχίζονται στο Τελλόγλειο οι παράλληλες εκδηλώσεις που εντάσσονται στο πλαίσιο της έκθεσης «Αρχαίο Δράμα και Όπερα». Στις οκτώμισι το βράδυ ο ομότιμος καθηγητής του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου Θεοδόσιος Τάσιος, θα δώσει διάλεξη με θέμα «Ήταν άραγε εφικτός ο σχεδιασμός και η κατασκευή του Μηχανισμού των Αντικυθήρων τον 2ο αιώνα π.Χ.;». Αμέσως μετά ο Μηχανολόγος Μηχανικός Κωνσταντίνος Κοτσανάς θα μιλήσει για «Το «Στατόν» αυτόματο θέατρο του Ήρωνος του Αλεξάνδρεως-τον κινηματογράφο των αρχαίων Ελλήνων». Η παρουσίαση αυτή θα επαναληφθεί αύριο και μεθαύριο στις 12 το μεσημέρι.

* Στις 19.00 θα παρουσιαστεί το εικαστικό και θεατρικό δρώμενο «Η Σκάλα που Μιλάει» με την ηθοποιό Ελένη Ευσταθίου. Το δρώμενο αποτελεί πρωτοβουλία του τμήματος Αρχιτεκτόνων της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ. και του τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. και πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Κοσμητεία της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ. και το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών. Η εικαστική και θεατρική δράση «Η Σκάλα που Μιλάει» θα επαναληφθεί στο Τελλόγλειο στις 18 Απριλίου (12.00 μ.), στις 21 Απριλίου (18.00) και στις 26 Απριλίου (19.00).

* Σήμερα, αύριο και την ερχόμενη Κυριακή 18 Απριλίου, στις 9 μ.μ. στην αίθουσα θεάτρου του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου, η Θεατρική Ομάδα Ενηλίκων του Πολιτιστικού Οργανισμού του δήμου Ωραιοκάστρου παρουσιάζει το θεατρικό έργο «Ωραίος ως Έλληνας», της Νέλλυς Δελή. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

* Το Θέατρο Τέχνης «Ακτίς Αελίου» παρουσιάζει τη μουσικοθεατρική παράσταση «ΑΧΤΑΡΜΙΞ 3» Όλα Εδώ Πληγώνονται… (Μόνο για 15 παραστάσεις) Η παράσταση -που βασίζεται στα έργα: "Αχαρνής" του Αριστοφάνη και " Ο Αριστοφάνης που γύρισε από τα θυμαράκια" του Διονύση Σαββόπουλου- επιχειρεί να σατιρίσει με τρέλα τη σύγχρονη πραγματικότητα μέσα από πρωτότυπα κείμενα, ζωντανή μουσική και τραγούδι. Πρεμιέρα στις 9.15 μ.μ, στο χώρο του Θεάτρου Τέχνης «Ακτίς Αελίου» (Χριστοπούλου 12), και μόνο για 15 παραστάσεις. Κρατήσεις Θέσεων: 2310. 229 249

* Οι «Ομάδες Θεατρικής Δράσης» του Κέντρου Θεατρικής Έρευνας Θεσσαλονίκης παρουσιάζουν το έργο του πολυβραβευμένου Τζών Πάτρικ Σάνλεη, «Ο Ντάννυ και η βαθιά γαλάζια θάλασσα» (ένας απάχικος – αλήτικος χορός), σε σκηνοθεσία του Πέτρου Ζηβανού. Οι παραστάσεις δίνονται στην αίθουσα Μάντεως Τειρεσία που βρίσκεται στην οδό Γεωργίου Κωνσταντινίδη 15 & Μάντεως Τειρεσία (περιοχή Δελφών με Παρασκευοπούλου).

Εικαστικά
* «Χτίζουμε με τον πολιτισμό γέφυρες φιλίας» είναι ο τίτλος της έκθεσης ζωγραφικής δικηγόρων της Θεσσαλονίκης και της Ανδριανούπολης που φιλοξενείται από σήμερα στον εκθεσιακό χώρο της Τράπεζας Πειραιώς. Τα εγκαίνια πραγματοποιούνται στις 6 μ.μ. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 23 Απριλίου. Αργότερα στις επτάμισι το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί συναυλία στο αμφιθέατρο της Τραπεζας Πειραιώς με τη συμμετοχή της χορωδίας του δικηγορικού συλλόγου Πειραιά υπό τη διεύθυνση του δικηγόρου-μαέστρου Δημήτρη Σταθακόπουλου. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

* Παρατείνεται μέχρι τις 4 Μαίου η έκθεση έργων του Μανόλη Γιανναδάκη με τίτλο "εκ της μήτρας.. ex-plate..". Τα έργα φιλοξενούνται στην γκαλερί Artis Causa στη Θεσσαλονίκη.

Μουσική:
* Το «Τρίφωνο» που αποτελείται από την Ερωφίλη, Νίκο Κουρουπάκη και Δημήτρη Υφαντή εμφανίζεται σήμερα και αύριο Σάββατο 17 Απριλίου στη μουσική σκηνή της Αίγλης.

* Το εργαστήρι Έρευνας Παραστατικών Τεχνών ALMA-KALMA είναι ομάδα έρευνας πάνω στις Παραστατικές Τέχνες και ειδικά στην τέχνη του performer. Εμφανίζεται στις 9 μ.μ. στο Studio Ars Moriendi.

* Οι θρυλικοί Rootz Underground για πρώτη φορά έρχονται στη Θεσσαλονίκη. Εμφανίζονται το βράδυ στο Block 33.Οι πόρτες ανοίγουν στις 21.30.

*Στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης δίνει… ραντεβού και σήμερα το βράδυ με τους φίλους της η Χάρις Αλεξίου. Θα παρουσιάσει, μαζί με τους μουσικούς της, ένα πρόγραμμα με σπάνιες στιγμές από την μεγάλη μουσική της διαδρομή. Η επιλογή του ρεπερτορίου είναι της Λίνας Νικολακοπούλου, η σκηνική επιμέλεια του Άγγελου Μέντη και η μουσική επιμέλεια και οι ενορχηστρώσεις του Κώστα Παπαδούκα. Θα δώσει μουσικές παραστάσεις, στις 17,18, και 23,24 Απριλίου.

* Η Ασπασία Θεοφίλου είναι η Σύλβια, στο μουσικό παραμύθι "Athènes électrique" σε μουσική και στίχους του Μάριου Τσικνή, που παρουσιάζεται μέχρι τις 18 Απριλίου στο Θέατρο 3ος Όροφος της Ομάδας Καλλιτεχνών Ούγκα Κλάρα (Καθολικών 4).

* Ο Δημήτρης Ζερβουδάκης και η Σοφία Γεωργαντζή εμφανίζονται σήμερα και αύριο αλλά και στις 23 και 24 Απριλίου στη Βάρδια.