Δημήτρης Νικολούδης, Θανάσης Γκαϊφύλλιας(φωτογραφία), Σαβίνα Γιαννάτου και οι Primavera en Salonico τραγουδούν απόψε στο Βασιλικό Θέατρο της Θεσσαλονίκης, για τη Γάζα. Διαλέγουμε αυτήν, από μια σειρά εκδηλώσεων. Αν προτιμάτε κάτι άλλο, για σήμερα Τρίτη 13 Απριλίου 2010, διαλέξτε:
Εκδηλώσεις:
* «Ψηφιακή Πολιτιστική Κληρονομιά Απόδημων και Μεταναστών» είναι το θέμα της ημερίδας που πραγματοποιείται στις 12 μ. στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης (πλ. Ιπποδρομίου), όπου θα γίνει παρουσίαση των αρμοδιοτήτων των ΟΤΑ στη διαδικασία έκδοσης αδειών διαμονής υπηκόων τρίτων χωρών.

* Στο πλαίσιο του Ανοιχτού Πανεπιστημίου του δήμου Θεσσαλονίκης:
o Στις 17:30 μ.μ. στον κύκλο της Ιατρικής – Βιολογίας, στην αίθουσα διαλέξεων της Κεντρικής Βιβλιοθήκης Θεσσαλονίκης (Εθν. Αμύνης 27) ο αναπληρωτής καθηγητής Βιολογίας του ΑΠΘ Μηνάς Γιάγκου, θα μιλήσει για τις «κλιματικές αλλαγές και ανοσοποιητικό σύστημα».
o Στις 19.30 μ.μ. στον κύκλο της Θεολογίας, στην αίθουσα διαλέξεων του Κέντρου Ιστορίας Θεσσαλονίκης (πλ. Ιπποδρομίου) ο επίκουρος καθηγητής Θεολογίας του ΑΠΘ (Πατρολογίας) Χρίστος Αραμπατζής, θα δώσει διάλεξη με θέμα: «Οι πατέρες της εκκλησίας και η σύγχρονη θεολογία. Ιδεολογικές αναγνώσεις και ερμηνευτικές προσεγγίσεις της παράδοσης».
o Στις 19.30 μ.μ. στον κύκλο της Διοίκησης - Οικονομίας, στην αίθουσα διαλέξεων της Κεντρικής Βιβλιοθήκης Θεσσαλονίκης (Εθν. Αμύνης 27), ο επίκουρος καθηγητής του τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονία, Φώτης Σιώκης θα δώσει διάλεξη με θέμα: «Δομή και οργάνωση χρηματοοικονομικών αγορών: διαδικασία και μηχανισμοί συναλλαγών».

* «Το τσίρκο των ψύλλων» είναι ο τίτλος του βιβλίου του Απόστολου Λυκεσά που θα παρουσιαστεί στις 8 μ.μ. στο καφέ Ανατολικό (Μεταμορφώσεως και Κομνηνών γωνία) στην Καλαμαριά.

* Στις 8.30 μ.μ. ο αναπληρωτής καθηγητής του ΑΠΘ Πέτρος Μαρτινίδης θα μιλήσει για τη «συμβολή του κοινού στην Τέχνη. Η διάλεξη πραγματοποιείται στο αμφιθέατρο του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και στο πλαίσιο του κύκλου εκδηλώσεων της Μακεδονικής Καλλιτεχνικής Εταιρείας «Τέχνη» η οποία φιλοξενείται στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης για την παρουσίαση τριών εκδηλώσεων εικόνας και λόγου. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Μουσικά δρώμενα:
* Το τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας διοργανώνει στις 8.30 μ.μ. μουσική βραδιά με έργα για βιολί και πιάνο. Ο καθηγητής του τμήματος πιανίστας Ούβε Μάτσκε και η βιολονίστα Δανάη Παπαματθαίου Μάτσκε ερμηνεύουν έργα των Μέντελσον, και άλλων συνθετών. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο Τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

* Στο πλαίσιο μιας σειράς εκδηλώσεων, σε όλη τη χώρα, για στήριξη της αποστολής, η ελληνική πρωτοβουλία «Ένα Καράβι για τη Γάζα» πραγματοποιεί στις 9 μ.μ. συναυλία αλληλεγγύης στο Βασικό Θέατρο. Στη συναυλία θα συμμετέχουν οι: Δημήτρης Νικολούδης, Θανάσης Γκαϊφύλλιας, Σαβίνα Γιαννάτου και οι Primavera en Salonico.

Δημοτικά:
* Το καθιερωμένο ραντεβού του με τους δημοσιογράφους έχει στις 13 μ.μ. ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Β. Παπαγεωργόπουλος στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου (Βενιζέλου 45, 2ος όροφος). Θα αναπτυχθούν θέματα που αφορούν την πόλη, το δήμο και τους δημότες.

Εικαστικά:
* Στις 7 μ.μ. στη γκαλερί IANOS, στην Αριστοτέλους, πραγματοποιούνται τα εγκαίνια έκθεσης εικαστικών έργων μαθητών και αποφοίτων των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη, με θέμα «Η αγάπη έχει χρώμα». Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 19 Απριλίου.

* Στο πλαίσιο της Photobiennale εγκαινιάζεται έκθεση της Χρύσα Νικολέρη που φιλοξενείται στην γκαλερί Λολα Νικολαου.