Για σήμερα Δευτέρα 12 Απριλίου 2010 είναι προγραμματισμένες οι εξής εκδηλώσεις:
* Από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας 12-04-2010 και για χρονικό διάστημα τριάντα (30) ημερών από την ¨Ε.Υ.Α.Θ.¨ Α.Ε., θα εκτελούνται εργασίες κατασκευής αγωγού ομβρίων υδάτων στις οδούς Αιγαίου και Εθνικής Αντίστασης του Δήμου Καλαμαριάς. - Συνεπεία των ανωτέρω εργασιών αρχικά και για χρονικό διάστημα επτά (7) περίπου ημερών θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο τμήμα της οδού Αιγαίου από τη συμβολή της με την οδό Θερμαϊκού μέχρι τη συμβολή της με την οδό Εθνικής Αντίστασης, καθώς και στο αριστερό μέρος του οδοστρώματος της οδού Εθνικής Αντίστασης σε μήκος πενήντα (50) περίπου μέτρων πριν από τη συμβολή της με την οδό Αιγαίου.

* Αρχίζει σήμερα η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του ΟΓΑ

* Στον εισαγγελέα θα οδηγηθούν σήμερα οι έξι συλληφθέντες-μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας».

* Στις 9:30 π.μ. στο ξενοδοχείο «Τιτάνια», η έναρξη των εργασιών της 34 ης Τακτικής Συνόδου της Γενικής Επιτροπής Αλιείας για τη Μεσόγειο (GFCM) που λειτουργεί στο πλαίσιο του Οργανισμού για τα Τρόφιμα και τη Γεωργία FAO των Ηνωμένων Εθνών, που φιλοξενεί η χώρα μας με πρωτοβουλία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και της αρμόδιας υπουργού, Κατερίνας Μπατζελή.

* Στις 10 π.μ. η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Κατσέλη, θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών (ΟΠΕ).

* Στις 10 π.μ. συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Αμυνας, Πάνου Μπεγλίτη, με τον υφυπουργό Αμυνας του Βιετνάμ, αντιστράτηγο, Nguyen Huy Hieu ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας.

* Στις 10:30 π.μ. στη Βουλή των Αντιπροσώπων στην Κύπρο, συνάντηση του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, με τον πρόεδρο της Κύπρου, Δημήτρη Χριστόφια και τους αρχηγούς των κομμάτων.

* Στις 10:30 π.μ. επίσκεψη του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννη Μαγκριώτη και του γενικού γραμματέα Συγχρηματοδοτούμενων Δημοσίων Εργων, Σέργιου Λαμπρόπουλου, στα γραφεία της «Εγνατίας Α.Ε.» και συνεργασία με τη νέα διοίκηση για την ανάπτυξη της νέας στρατηγικής της εταιρείας.

* Στις 12 το μεσημέρι, διακόπτεται ξανά η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης στην περιοχή της Κοιλάδας των Τεμπών. Οι εκτροπές της κυκλοφορίας προς τις παρακαμπτήριες διαδρομές θα εφαρμοστούν σταδιακά από τις 10 π.μ.

* Στις 12 το μεσημέρι στο αμφιθέατρο του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, κοινή συνέντευξη Τύπου του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Σπύρου Βούγια και της γενικής γραμματέως Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη. Στη συνέντευξη θα υπογραφεί και θα επικυρωθεί το μνημόνιο συνεργασίας των δύο υπουργείων σχετικά με την παροχή ειδικών προνομίων σε εργαζομένους των σωμάτων ασφαλείας, για την πρόσβασή τους σε χώρους πολιτισμού. Η συμφωνία αφορά στο σύνολο των σωμάτων ασφαλείας, δηλαδή την Αστυνομία, την Πυροσβεστική και το Λιμενικό, καθώς και την Πολιτική Προστασία. Το μνημόνιο προβλέπει ότι με τα ειδικά προνόμια θα επωφελούνται εφεξής όλα τα εν ενεργεία μέλη καθώς και οι συνταξιούχοι.

* Στη 1 μ.μ., επίσκεψη στο Ολυμπιακό Μουσείο, πραγματοποιούν 13 παιδιά από το Ζάππειο Εκπαιδευτήριο από την Κωνσταντινούπολη (Ελληνικό Σχολείο) & 11 συνοδοί τους.

* Στη 1 μ.μ. στην έδρα του ΚΚΕ στον Περισσό, συνάντηση της γενικής γραμματέως του κόμματος, Αλέκας Παπαρήγα με την Εθνική Επιτροπή για τις Γερμανικές αποζημιώσεις.

* Στη 1:15 μ.μ. δηλώσεις του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου και του προέδρου της Κύπρου, Δημήτρη Χριστόφια.

* Στη 1:30 μ.μ. ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα παρακαθίσει σε γεύμα εργασίας των αντιπροσωπειών Ελλάδας-Κύπρου.

* Στη 1:30 μ.μ. στα γραφεία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών ΣΕΒ γεύμα εργασίας σε πρέσβεις αραβικών χωρών, στο οποίο θα παρευρεθεί ο υφυπουργός Εξωτερικών, Σπύρος Κουβέλης.

* Στις 2:30 μ.μ. επίσκεψη του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννη Μαγκριώτη, στα γραφεία της Δ΄ Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας-Θράκης (ΔΥΠΕ) όπου θα συναντηθεί με τους επικεφαλής των διοικήσεων των δύο ΔΥΠΕ, Αρη Μπουσουλέγκα (ΔΥΠΕ-Μακεδονίας και Θράκης) και Χρήστο Ζηλίδη (ΔΥΠΕ- Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας) καθώς και την Δήμητρα Αγκαθίδου εκτελεστικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου της «ΔΕΠΑΝΟΜ Α.Ε.». Η συνεργασία τους θα αφορά στον προγραμματισμό της κατασκευής των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες των δύο ΔΥΠΕ.

* Στις 3:30 μ.μ. συνάντηση της υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκας Κατσέλη, με τον Ελληνα πρέσβη στο Τόκιο, Νικόλαο Τσαμαδό.

* Στις 4:30 μ.μ. συνάντηση του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, Χρυσόστομο Β'.

* Στις 4:30 μ.μ. συνάντηση της υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκας Κατσέλη, με τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλο Γερουλάνο, με θέμα την προετοιμασία της EXPO 2010 στη Σαγκάη.

* Στις 6 μ.μ., η κατάλληλη διατροφή, οι εμβολιασμοί, η αντιμετώπιση στην έναρξη τους διαφόρων παθήσεων και άλλα μέτρα για τη βρεφική ηλικία, θα αποτελούν την κεντρική θεματολογία της εκδήλωσης που θα πραγματοποιήσει η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Θεσσαλονίκης, στην Παλαιά Αίθουσα Τελετών της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. Εισηγητές θα είναι καθηγητές της Ιατρικής Σχολής και παιδίατροι των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών.

* Στις 6 μ.μ. ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Μαγκριώτης, θα συμμετάσχει στην ανοιχτή συνεδρίαση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδας όπου θα παρουσιάσει την εξέλιξη των δημοσίων υποδομών ανάπτυξης στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς και το νέο προγραμματισμό της κυβέρνησης.

* Στις 6.30 μ.μ., «Σακχαρώδης διαβήτης-διατροφή, παχυσαρκία» είναι το θέμα της ημερίδας που διοργανώνει ο δήμος Ελευθερίου-Κορδελιού με στόχο την ενημέρωση και πληροφόρηση των δημοτών του. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου (Καραβαγγέλη 12).

* Στις 7 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Athens Imperial» εκδήλωση διαλόγου της Ανανεωτικής Πτέρυγας του Συνασπισμού με θέμα: «Αριστερά και Οικολογία».

* Στις 7:30 μμ, ομιλία-συζήτηση με τον Χρίστο Λύγκα με θέμα: «H ποιητική της εικόνας στο μεταμοντέρνο θέατρο με αφορμή το “Πισίνα - όχι νερό” του Μάρκ Ρέιβενχιλ», στο Navarino Network, Απελλού 3, Πλατεία Ναυαρίνου

* Στις 7:30 μμ εκδήλωση για την έκδοση του μυθιστορήματος «Αργοναύτες του Έρωτα» του Τάσου Κοντογιαννίδη στην αίθ.εκδηλώσεων της Ευξείνου Λέσχης (Λεωφ.Νίκης 13, 2ος όροφος).

* Στις 8 μ.μ., η Επιτροπή Δημοσίων Σχέσεων του ΑΠΘ σε συνεργασία με τη γαλλική πρεσβεία και το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών και Θεσσαλονίκης και στο πλαίσιο της 4ης Εβδομάδας Γαλλικού Κινηματογράφου, προβάλλουν πέντε ταινίες από το σύγχρονο γαλλικό κινηματογράφο, στο αμφιθέατρο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του ΑΠΘ. Απόψε στις 8 μ.μ. θα προβληθεί η ταινία «΄Ωρα Μηδέν». Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.