Εκδηλώσεις που οργανώνει ο δήμος Θεσσαλονίκης σας προτείνουμε για σήμερα, Κυριακή, 11 Απριλίου 2010. Διαλέξτε:
Δημοτικά:
* Το Δ΄ Δημοτικό Διαμέρισμα του δήμου Θεσσαλονίκης διοργανώνει για αύριο, Κυριακή του Θωμά 11 Απριλίου, στις 11 π.μ. στον αύλειο χώρο του 72ου δημοτικού σχολείου εκδήλωση με τίτλο «Τσούγκρισμα αυγών». Στην εκδήλωση θα συμμετέχει το χορευτικό συγκρότημα του δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ στους παρευρισκόμενους θα προσφερθούν κόκκινα αυγά και τσουρέκια.

* Την Κυριακή 11 του μηνός στις 12.00 το μεσημέρι στο 66ο διαπολιτισμικό δημοτικό σχολείο θα πραγματοποιηθεί πασχαλινό γεύμα για τα μέλη του Β΄ ΚΑΠΗ του Δήμου Θεσσαλονίκης.

* Το Παραμυθόδραμα του Μιχάλη Χατζάκη με τίτλο «Τα ζώα το ‘ σκασαν» παρουσιάζεται από το Κουκλοθέατρο ΧΑΝΘ κάθε Κυριακή στις 12 το μεσημέρι στη Μικρή Αυλαία εντός του κτιρίου της ΧΑΝΘ. Η ερμηνεία, οι κούκλες και τα σκηνικά είναι της Λίτσας και της Χριστίνας Μπήτιου.


Εικαστικά:
* Μέχρι αύριο, Κυριακή 11 Απριλίου, μπορείτε να επισκεφτείτε την αναδρομική έκθεση της Αθηνάς Τάχα –διακεκριμένη καλλιτέχνης της διασποράς- με τίτλο «Αθηνά Τάχα. Από το Δημόσιο στο Ιδιωτικό», στο ΚΣΤΘ (Αποθήκη Β1, στο Λιμάνι), την οποία επισκέφτηκαν περισσότερα από 2.500 άτομα.

Θέατρο:
* Η θεατρική ομάδα Νέμεση παρουσιάζει το έργο «Ένα σκεπτόνιο που το έλεγαν Μαξ». Οι παραστάσεις δίνονται κάθε Σάββατο στις 9.30 μ.μ. και Κυριακή στις 7.39 μ.μ. στο θεατράκι της οδού Δελφών 176.

* Το έργο του Μάρκ Ρέιβενχιλ «Πισίνα-όχι νερό» παρουσιάζεται από το Θεατρικό Οργανισμό "Πρώτες Ύλες" σε σκηνοθεσία του Χρήστου Λύγκα, σε μετάφραση της Χριστίνας Μπάμπου-Παγκουρέλη στο Θέατρο Σοφούλη. Οι παραστάσεις θα διαρκέσουν μέχρι τις 13 Απριλίου.

* Το έργο του Γιώργου Ηλιόπουλου «Τα μεγάλα ροκ συγκροτήματα δε διαλύονται ποτέ..» παρουσιάζει στα πρώτα της βήματα η νεοσύστατη θεατρική ομάδα «6 +», στις παραστάσεις της που φιλοξενούνται στο Κέντρο Πολιτισμού της Σταυρούπολης. Οι παραστάσεις θα διαρκέσουν έως τις 26 του μηνός.

* Οι «Ομάδες Θεατρικής Δράσης» του Κέντρου Θεατρικής Έρευνας Θεσσαλονίκης παρουσιάζουν από σήμερα και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, το έργο του πολυβραβευμένου Τζών Πάτρικ Σάνλεη, «Ο Ντάννυ και η βαθιά γαλάζια θάλασσα» σε σκηνοθεσία του Πέτρου Ζηβανού. Η πρεμιέρα του έργου δίνεται αύριο στην αίθουσα Μάντεως Τειρεσία στην οδό Γεωργίου Κωνσταντινίδη 15 & Μάντεως Τειρεσία. Και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή Δελφών με Παρασκευοπούλου.

* Το έργο του Φρανκ Βίκερι «Ερωτογενείς Ζώνες» κάνει πρεμιέρα απόψε τα μεσάνυχτα στη Νέα Σκηνή του Θεάτρου Αθήναιον (10ος όροφος). Το έργο, που παρουσιάζεται για πρώτη φορά, εκτυλίσσεται σε τρία διαμερίσματα σε τρεις διαφορετικές ζώνες του Λονδίνου. Πέντε άνθρωποι, εντελώς διαφορετικοί μεταξύ τους προσπαθούν να επικοινωνήσουν και να έρθουν κοντά ο ένας με τον άλλον. Παρελθόν, παρόν και μέλλον μπλέκονται και γίνονται ένα διάφανο κουβάρι που σιγά – σιγά ξετυλίγεται κλείνοντας το χθες, οργανώνοντας το σήμερα και δημιουργώντας ένα διαφορετικό αύριο, ίσως και καλύτερο. Ήρωες του έργου και συνδετικοί κρίκοι της αλυσίδας αυτής είναι η Άλισον, ο Τομ, η Λέσλι, ο Άντριου και ο Μάικλ που παίζουν ο καθένας τον δικό του ρόλο στην ιστορία. Η σκηνοθεσία είναι του Αλέξανδρου Λιακόπουλου, που επιμελήθηκε την απόδοση μαζί με τον Γιώργο Κοντοπόδη. Παίζουν οι ηθοποιοί: Αγγελική Γκαλμπένη, Λευτέρης Δημητρόπουλος, Παναγιώτης Κουντουράς, Τίνα Λεωνορά και Κυριάκος Χρυσίδης. Παραστάσεις: Παρασκευή (11.55 μ.μ.), Σάββατο (9.15 μ.μ. και 11.55 μ.μ.), Κυριακή και Δευτέρα (9.15 μ.μ.).

* Στο πλαίσιο της θεατρικής παράστασης «The Thing 9» που παρουσιάζεται από το Contact Theatre (Δάφνης 12-Γιαννιτσών) παρουσιάζεται από σήμερα μέχρι και τις 2 Μαίου στον ομώνυμο χώρο έκθεση εικαστικών έργων του Γιώργου Τουλκερίδη με τίτλο «Mirroring».