Θέατρο; Υπάρχει(εν αφθονεία μάλιστα...). Μουσική; Επίσης. Ακόμη και... κολυμβητικούς αγώνες έχει το σημερινό Σάββατο. Επιλέγουμε Λέκκα στην Αίγλη (φωτογραφία) και αφήνουμε για ΄σας τα υπόλοιπα. Διαλέξτε:
Εκδηλώσεις:
* Το Ε’ Δημοτικό Διαμέρισμα του δήμου Θεσσαλονίκης διοργανώνει σε συνεργασία με την Αθλητική Ακαδημία «ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ» τους όγδοους Κολυμβητικούς Αγώνες Προαγωνιστικών Κατηγοριών «ΝΙΚΟΣ ΚΑΪΣΗΣ» 2010. Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί στις 4.30 μ.μ. στο Ποσειδώνιο Κολυμβητήριο.

* Ολοκληρώνεται σήμερα η προκαταρκτική συνάντηση της 26ης Πανελλήνιας Ανιχνευτικής Πολιτιστικής Ενημέρωσης του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων στην αίθουσα του νομαρχιακού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, με ανοιχτό θέμα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η νεολαία.

* Συνεχίζονται οι εργασίες του ένατου συνεδρίου προσομοίωσης των Οργάνων των Ηνωμένων Εθνών στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Οι εργασίες του θα διαρκέσουν μέχρι αύριο 11 Απριλίου.

* Δέκα ολόκληρα χρόνια παρουσίας κλείνει φέτος στους Αμπελόκηπους Θεσ/νικης ο θεσμός των Ζωοδοχείων. Πρόκειται για ένα διήμερο, παραδοσιακό φεστιβάλ αφιερωμένο στη γιορτή της Παναγίας Ζωοδόχου Πηγής. Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί σήμερα και αύριο στις 19:00 στο χώρο του κινηματοθεάτρου «Αλέξης Μινωτής» (Δημαρχείο Αμπελοκήπων, Πατριάρχου Γρηγορίου Έ 12 & Θερίσσου γωνία). Η πρώτη μέρα είναι αφιερωμένη στους παραδοσιακούς χορούς, ενώ η δεύτερη στο παραδοσιακό τραγούδι.


Θέατρο:
* Η θεατρική ομάδα Νέμεση παρουσιάζει το έργο «Ένα σκεπτόνιο που το έλεγαν Μαξ». Οι παραστάσεις δίνονται κάθε Σάββατο στις 9.30 μ.μ. και Κυριακή στις 7.39 μ.μ. στο θεατράκι της οδού Δελφών 176.

* Το έργο του Μάρκ Ρέιβενχιλ «Πισίνα-όχι νερό» παρουσιάζεται από το Θεατρικό Οργανισμό "Πρώτες Ύλες" σε σκηνοθεσία του Χρήστου Λύγκα, σε μετάφραση της Χριστίνας Μπάμπου-Παγκουρέλη στο Θέατρο Σοφούλη. Οι παραστάσεις θα διαρκέσουν μέχρι τις 13 Απριλίου.

* Το έργο του Γιώργου Ηλιόπουλου «Τα μεγάλα ροκ συγκροτήματα δε διαλύονται ποτέ..» παρουσιάζει στα πρώτα της βήματα η νεοσύστατη θεατρική ομάδα «6 +», στις παραστάσεις της που φιλοξενούνται στο Κέντρο Πολιτισμού της Σταυρούπολης. Οι παραστάσεις θα διαρκέσουν έως τις 26 του μηνός.

* Οι «Ομάδες Θεατρικής Δράσης» του Κέντρου Θεατρικής Έρευνας Θεσσαλονίκης παρουσιάζουν από σήμερα και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, το έργο του πολυβραβευμένου Τζών Πάτρικ Σάνλεη, «Ο Ντάννυ και η βαθιά γαλάζια θάλασσα» σε σκηνοθεσία του Πέτρου Ζηβανού. Η πρεμιέρα του έργου δίνεται αύριο στην αίθουσα Μάντεως Τειρεσία στην οδό Γεωργίου Κωνσταντινίδη 15 & Μάντεως Τειρεσία. Και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή Δελφών με Παρασκευοπούλου.

* Το έργο του Φρανκ Βίκερι «Ερωτογενείς Ζώνες» κάνει πρεμιέρα απόψε τα μεσάνυχτα στη Νέα Σκηνή του Θεάτρου Αθήναιον (10ος όροφος). Το έργο, που παρουσιάζεται για πρώτη φορά, εκτυλίσσεται σε τρία διαμερίσματα σε τρεις διαφορετικές ζώνες του Λονδίνου. Πέντε άνθρωποι, εντελώς διαφορετικοί μεταξύ τους προσπαθούν να επικοινωνήσουν και να έρθουν κοντά ο ένας με τον άλλον. Παρελθόν, παρόν και μέλλον μπλέκονται και γίνονται ένα διάφανο κουβάρι που σιγά – σιγά ξετυλίγεται κλείνοντας το χθες, οργανώνοντας το σήμερα και δημιουργώντας ένα διαφορετικό αύριο, ίσως και καλύτερο. Ήρωες του έργου και συνδετικοί κρίκοι της αλυσίδας αυτής είναι η Άλισον, ο Τομ, η Λέσλι, ο Άντριου και ο Μάικλ που παίζουν ο καθένας τον δικό του ρόλο στην ιστορία. Η σκηνοθεσία είναι του Αλέξανδρου Λιακόπουλου, που επιμελήθηκε την απόδοση μαζί με τον Γιώργο Κοντοπόδη. Παίζουν οι ηθοποιοί: Αγγελική Γκαλμπένη, Λευτέρης Δημητρόπουλος, Παναγιώτης Κουντουράς, Τίνα Λεωνορά και Κυριάκος Χρυσίδης. Παραστάσεις: Παρασκευή (11.55 μ.μ.), Σάββατο (9.15 μ.μ. και 11.55 μ.μ.), Κυριακή και Δευτέρα (9.15 μ.μ.).

* Στο πλαίσιο της θεατρικής παράστασης «The Thing 9» που παρουσιάζεται από το Contact Theatre (Δάφνης 12-Γιαννιτσών) παρουσιάζεται από σήμερα μέχρι και τις 2 Μαίου στον ομώνυμο χώρο έκθεση εικαστικών έργων του Γιώργου Τουλκερίδη με τίτλο «Mirroring».

Μουσική:
* «Ένα πάρτι χωρίς προηγούμενο» δίνεται και σήμερα το βράδυ στην Αποθήκη του Μύλου. «Οικοδεσπότες» η Ελεωνόρα Ζουγανέλη και ο Δήμος Αναστασιάδης. Μαζί τους ο Μίνως Θεοχάρης, ο οποίος αποτελεί τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα στους δύο ερμηνευτές.
* Βραδιά Χιπ Χοπ καθώς ο Τάκι Τσαν από την Αθήνα και το συγκρότημα Βόρεια Αστέρια από τη Θεσσαλονίκη δίνουν ραντεβού αύριο στις οκτώ το βράδυ στο Block33. Στο πλαίσιο του προγράμματός τους θα ακουστούν επιτυχίες από τον δίσκο «Ρίμα για Χρήμα 2» του γνωστού κι αγαπητού στη νεολαία σχήματος.

* Ένα «Ταξίδι από νότα σε νότα…» με σημαντικούς σταθμούς στην ιστορία του ελληνικού τραγουδιού παρουσιάζει ο Βασίλης Λέκκας απόψε στις 10.30 στην Αίγλη.

Εικαστικά:
* Οι παλ αποχρώσεις κυριαρχούν στο έργο του Φώνη Ζογλοπίτη, έκθεση του οποίου φιλοξενείται στην γκαλερί Ειρμός (Καρόλου Ντιλ και Λεωφ. Νίκης 17) μέχρι τις 14 Απριλίου.