Βοήθεια ζητά η Άνω Πόλη. Απηυδισμένοι οι κάτοικοι της περιοχής, από τα συνεχή κρούσματα εγκληματικότητας (τα οποία αφορούν, κυρίως, μικροαδικήματα, αλλά που είναι καθημερινά και πολλά) έφεραν το θέμα στο Συμβούλιο Πρόληψης Εγκληματικότητας. Στην τελευταία συνεδρίασή του, το Συμβούλιο ασχολήθηκε με τη συγκεκριμένη περιοχή (ανήκει στο Γ Δημοτικό Διαμέρισμα) και κατήρτισε ένα χάρτη της εγκληματικότητας στην περιοχή.
Το συμβούλιο, υπό τον αντιδήμαρχο Δημοτικής Αστυνομίας Θ. Αθανάσαρο, κατέγραψε όλα τα σημεία στην Άνω Πόλη που, οι ίδιοι οι κάτοικοι, θεωρούν επικίνδυνα: Πάρκα και πλατείες χωρίς φωτισμό, "τυφλούς" δρόμους και άλλα. Διαπιστώθηκε ότι η αστυνομική παρουσία μόνον έντονη δεν είναι κι εντοπίστηκαν χώροι και σημεία όπου οι κάτοικοι έχουν διαπιστώσει παραβατικές συμπεριφορές -όπως το αλισβερίσι των ναρκωτικών.
Η καταγραφή των προβλημάτων έγινε και συντάχθηκε ειδική αναφορά, η οποία στάλθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης και το δήμο, για να ληφθούν μέτρα.
Προς το παρόν -και πριν να λυθεί το θέμα του φωτισμού των πάρκων (που είναι πιο εύκολο, πάντως, να λυθεί από την αύξηση της αστυνόμευσης, αφού οι υπάρχοντες αστυνομικοί δεν επαρκούν για να καλύψουν τις περιπολίες στο κέντρο της πόλης) θα εκδοθεί ένα φυλλάδιο, ενόψει των εορτών του Πάσχα, με συμβουλές για τους κατοίκους της περιοχής και το πώς μπορούν να αυτοπροστατευθούν από τους διαρρήκτες και τους τσαντάκηδες -τώρα που θα κυκλοφορούν περισσότερο στην αγορά για τα ψώνια των ημερών ή που θα εγκαταλείψουν τα σπίτια τους για ένα τριήμερο στην ύπαιθρο.