ΔΙΑΜΑΧΗ ΝΟΜΑΡΧΗ-ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ

«Η σημερινή διοίκηση θα γεμίσει με νερό τη λίμνη και θα τη σώσει, μακριά από σκοπιμότητες και άλλες ατεκμηρίωτες θέσεις». Τη διαβεβαίωση αυτή έδωσε, σήμερα, ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παν. Ψωμιάδης, κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε, στη λίμνη, ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης και Περιβαλλοντικής Πολιτικής της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, την ίδια στιγμή που οι Οικολόγοι επιμένουν ότι οι κινήσεις της νομαρχίας είναι λάθος.
Ο κ. Ψωμιάδης είπε πως άμεση προτεραιότητα είναι η Πολιτεία να "τρέξει", «γιατί δυστυχώς καθυστερεί και σήμερα, καθυστερούν τα συναρμόδια υπουργεία και η περιφέρεια».
Από την πλευρά του, ο κ. Μητσοτάκης συνεχάρη τον νομάρχη και τις υπηρεσίες της ΝΑΘ γιατί «παρά το γεγονός ότι το πρόβλημα της Κορώνειας ξεπερνά τις δυνατότητες της νομαρχίας, έχει κάνει μια ουσιαστική δουλειά παρέμβασης» και ζήτησε από τα αρμόδια υπουργεία να κινηθούν με την απαραίτητη ταχύτητα έτσι ώστε το πρόβλημα αυτό να αντιμετωπιστεί όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά.
Με ανακοίνωσή τους, οι Οικολόγοι Πράσινοι, σημειώνουν ότι ο κ. Μητσοτάκης θα μπορούσε να επισκεφθεί την Κορώνεια ως πρόεδρος της διακομματικής επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, καθήκοντα που ασκούσε από το 2007, αλλά και ως απλός βουλευτής, που ήταν από το 2004. «Κάλλιο αργά παρά ποτέ βέβαια, αν και το αργά ελάχιστα απέχει από το ποτέ, όταν οικοδεσπότης της επίσκεψης είναι ο Παναγιώτης Ψωμιάδης», αναφέρεται σχετικά.
Εξέφρασαν το παράπονο ότι ως νομαρχιακές σύμβουλοι της παράταξης «Οικολογία Αλληλεγγύη» έχουν ζητήσει επανειλημμένα τα σχετικά έγγραφα στο νομαρχιακό συμβούλιο, για να ενημερωθούν, αλλά δεν τα έχουν πάρει ποτέ, παρά το ότι έχουν θέσει ζητήματα "κακοδιαχείρισης και σκανδαλωδών αναθέσεων".
Υποστηρίζουν, επίσης, πως οι αρμόδιοι επιστημονικοί φορείς έχουν επανειλημμένα προειδοποιήσει ότι με την ενωτική τάφρο, όχι μόνο δεν λύνεται το πρόβλημα της Κορώνειας αλλά αποκτά πρόβλημα και η Βόλβη. Και καταλήγουν:
«Εκτός αν ο κ. Μητσοτακης, για λόγους κομματικής υποταγής, δικαιούται άλλης ενημέρωσης. Και έτσι ο κ. Ψωμιάδης του κάνει την χάρη και του δώσει όλα τα έγγραφα. Σε μία τέτοια περίπτωση, ας πει και δημόσια τι ακριβώς λέει η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πρόοδο του έργου που ο οικοδεσπότης του κρατά απόρρητη. Για να το μάθουμε κι εμείς. Διότι ο κ .Μητσοτάκης έχει δίκαιο. "Η λίμνη Κορώνεια είναι ένα από τα σημαντικότερα περιβαλλοντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει ο νομός Θεσσαλονίκης". Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως είναι το σκάνδαλο της "λύσης" που εφαρμόζει ο κομματικός εκλεκτός του».