Επιστροφή στη δραχμή για την Ελλάδα προτείνουν τέσσερις Γερμανοί καθηγητές(oι κκ Wilhelm Hankel, Wilhelm Nölling, Karl Albrecht Schachtschneider και Joachim Starbatty), με άρθρο τους στους Financial Times, ως μόνη λύση για να σωθεί η Ευρώπη και το κοινό νόμισμα.
Οι τέσσερις Γερμανοί οικονομιολόγοι, υποστηρίζουν ότι για να ανακτηθεί το χαμένο έδαφος η χώρα μας θα έπρεπε να υποτιμήσει το νόμισμά της κατά 40% κάτι που δεν μπορεί να γίνει στα πλαίσια της ΟΝΕ, ενώ η επιστροφή στη δραχμή θα βοηθούσε το εμπορικό ισοζύγιο της χώρας με αύξηση των εξαγωγών και έσοδα από τον τουρισμό.
Οι εν λόγω καθηγητές ήταν εκείνοι που "έστειλαν" τη γερμανική κυβέρνηση στο συνταγματικό δικαστήριο το 1998 σχετικά με την είσοδο της Γερμανίας στην ευρωζώνη: Κινήθηκαν δικαστικά κατά της γερμανικής κυβέρνησης, καθώς θεώρησαν ότι ορισμένες χώρες που εντάχθηκαν στο ευρώ δεν πληρούσαν τους όρους ένταξης και πως εν μέρει είχαν "μαγειρέψει" τα στατιστικά τους προκειμένου να εξασφαλίσουν την ένταξή τους. Ζητούσαν, μαλιστα, από το δικαστήριο να απαγορεύσει στη Γερμανία τη συμμετοχή της στην ΟΝΕ, ωστόσο το αίτημά τους απορρίφθηκε.

Διαβάστε το πλήρες άρθρο με κλικ εδώ.