Χρησιμοποιούσαν τα κατασχεμένα ναρκωτικά για να πληρώνουν χρήστες ναρκωτικών, με αντάλλαγμα πληροφορίες που θα τους οδηγούσαν σε συλλήψεις εμπόρων ναρκωτικών.
Οι αστυνομικοί των εσωτερικών υποθέσεων έπεσαν από τα σύννεφα όταν διαπίστωσαν ότι αυτή τη …μέθοδο την χρησιμοποιούσαν ο διοικητής του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ανατολικής Θεσσαλονίκης και ένας υπαστυνόμος της ίδιας υπηρεσίας οι οποίοι συνελήφθησαν για διακίνηση ναρκωτικών και κυκλοφορία παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων.
Μαζί τους συνελήφθει και ένας 43χρονος υπάλληλος της Helexpo.



Οι αστυνομικοί των εσωτερικών υποθέσεων είχαν πληροφορίες ότι οι δύο αστυνομικοί διακινούσαν ποσότητες από κατασχεθείσες ναρκωτικές ουσίες υποθέσεων που χειρίζονταν σε πληροφοριοδότες τους, με αντάλλαγμα την παροχή πληροφοριών για διακινητές ναρκωτικών ουσιών.
Από την έρευνα που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι ο υπαστυνόμος του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ανατολικής Θεσσαλονίκης, είχε συχνή τηλεφωνική επικοινωνία με 43χρονο χρήστη, μόνιμο υπάλληλο της HELEXPO .
Χθες από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ανατολικής Θεσσαλονίκης, μετά από πληροφορίες που διέθεσε ο προαναφερόμενος 43χρονος υπάλληλος της Helexpo, συνελήφθη 36χρονος αλλοδαπός, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε ποσότητα κοκαΐνης.
Την ίδια μέρα, προσήλθε ο 43χρονος στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ανατολικής Θεσσαλονίκης και παρέλαβε από τον προαναφερόμενο Υπαστυνόμο 40 γραμμάρια κοκαΐνης, μέρος της κατασχεθείσας ναρκωτικής ουσίας, ως αντάλλαγμα των παρεχόμενων πληροφοριών.
Ο 43χρονος προσήχθη στην υποδιεύθυνση ναρκωτικών και στη συνέχεια υπέδειξε σημείο εντός της Διεθνούς Έκθεσης όπου είχε κρύψει τη συγκεκριμένη ποσότητα ναρκωτικών που του είχε δώσει ο συγκριμένος αξιωματικός.
Στη συνέχεια ακολούθησε έρευνα στο γραφείο του προϊσταμένου του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ανατολικής Θεσσαλονίκης όπου βρέθηκε ποσότητα κοκαΐνης και ένα πλαστό χαρτονόμισμα των 200 ευρώ για τα οποία δεν είχαν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες δηλαδή, σχηματισμός δικογραφίας, κατάσχεση πειστηρίων κ.λ.π.
Οι δύο Αξιωματικοί, καθώς και ο ιδιώτης υπάλληλος, που συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.
Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, οι δύο Αξιωματικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε σε βάρος τους η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.