Ομόφωνα υπερψηφίστηκε από την Επιτροπή Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας του ΕΚ, η Έκθεση για την ασφάλεια εφοδιασμού της Ευρώπης σε φυσικό αέριο. Η Έκθεση προβλέπει μέτρα για την κατοχύρωση της ασφάλειας εφοδιασμού και αποσκοπεί στην επικαιροποίηση της υφιστάμενης νομοθεσίας και στον καθορισμό από τα Κράτη Μέλη κοινών προτύπων ασφαλείας για μια επαρκέστερη αντιμετώπιση πιθανής μελλοντικής κρίσης.
Οι τροπολογίες του Ευρωβουλευτή της ΝΔ, Καθ. κ. Ι.Α. Τσουκαλά, που ενσωματώθηκαν στο τελικό κείμενο, αφορούν κυρίως στην ενίσχυση της συμμετοχής της Ομάδας Συντονισμού για το φυσικό αέριο στην κατάρτιση Σχεδίων Προληπτικής Δράσης και Έκτακτης Ανάγκης, στον καθορισμό των επιπέδων κρίσης (έγκαιρης προειδοποίησης, επιφυλακής και έκτακτης ανάγκης) και στην αντιμετώπιση κοινοτικών καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, ενισχύοντας με τον τρόπο αυτό σημαντικά την ετοιμότητα της ΕΕ.
Στην Έκθεση υπογραμμίζεται ο καθοριστικός ρόλος που μπορούν να διαδραματίσουν στην ασφάλεια εφοδιασμού η εύρυθμη λειτουργία της εσωτερικής αγοράς αερίου και οι επιχειρήσεις. Από την άλλη πλευρά, τονίζεται η ανάγκη για σαφή ορισμό και κατανομή κοινοτικών αρμοδιοτήτων, σε περιπτώσεις όπου η αγορά δε δύναται πλέον από μόνη της να εξασφαλίσει επαρκή εφοδιασμό. Επιπρόσθετα, η Έκθεση προωθεί τον συντονισμό επιχειρήσεων φυσικού αερίου, Κρατών Μελών, περιφερειών και Κοινότητας τόσο προληπτικά, όσο και κατόπιν διαταραχής του εφοδιασμού.
Θέμα που απασχόλησε ιδιαίτερα το ΕΚ ήταν ο ορισμός των προστατευόμενων πελατών (καταναλωτών) που είναι συνδεδεμένοι με δίκτυο διανομής αερίου. Η τροφοδοσία των οικιακών πελατών σε φυσικό αέριο, σε περιόδους κρίσεων, θα πρέπει να είναι εξασφαλισμένη α) για επτά συνεχόμενες ημέρες, σε περίπτωση εξαιρετικά χαμηλών θερμοκρασιών και β) για 45 συνεχόμενες ημέρες, σε περιόδους υψηλής ζήτησης για αέριο κατά τη διάρκεια ψυχρών περιόδων.
Ένα άλλο σημαντικό μέτρο που προβλέπεται είναι ο «κοινός δείκτης Ν-1», τον οποίο τα Κράτη Μέλη πρέπει να πληρούν τόσο σε εθνικό όσο και σε κοινοτικό επίπεδο. Ο δείκτης αυτός αφορά στην υποχρέωση κάλυψης των αναγκών σε φυσικό αέριο ενός Κράτους Μέλους, σε περίπτωση διατάραξης του εφοδιασμού της μεγαλύτερης υποδομής του, από τις λοιπές υποδομές που διαθέτει. Δηλαδή, κάθε Κράτος Μέλος θα πρέπει να είναι αυτάρκες σε φυσικό αέριο ακόμη κι αν υπάρξει διακοπή στον μεγαλύτερο αγωγό φυσικού αερίου που το τροφοδοτεί.
Ο κ. Τσουκαλάς, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας, δήλωσε: «Η κρίση που σημειώθηκε τον Ιανουάριο 2009, με την διακοπή των εισαγωγών ρωσικού φυσικού αερίου διαμέσω της Ουκρανίας, φανέρωσε τις αδυναμίες της Ευρωπαϊκής Ενεργειακής και Εξωτερικής Πολιτικής. Η ΕΕ, με ενεργειακή εξάρτηση για φυσικό αέριο που αναμένεται να φτάσει στο 80% το 2030, πρέπει να δράσει αποφασιστικά, συντονισμένα και άμεσα για μια σταθερή και ασφαλή παροχή φυσικού αερίου. Η διαφοροποίηση των πηγών τροφοδοσίας, συμπεριλαμβανομένης της προώθησης του υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), ο σεβασμός στην αρχή της περιφερειακής συνεργασίας και η αλληλεγγύη μεταξύ των Κρατών Μελών της ΕΕ αποτελούν αναγκαίες συνθήκες για την διασφάλιση του εφοδιασμού σε περίπτωση νέας κρίσης. Η Έκθεση που ψηφίσαμε δίνει μια δυναμική απάντηση σ' ένα καίριο πρόβλημα και ισχυροποιεί την ΕΕ. Θα έλεγα όμως ότι και επικυρώνει την ορθότητα της πολυμέτωπης ενεργειακής στρατηγικής που προώθησε με επιμονή η προηγούμενη κυβέρνηση, καθιστώντας τη χώρα μας σημείο αναφοράς ενεργειακής σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή».
Η Έκθεση συντάχθηκε από τον Ισπανό Ευρωβουλευτή του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Alejo Vidal-Quadras, Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Προβλέπει μέτρα για την κατοχύρωση της ασφάλειας εφοδιασμού σε αέριο και την κατάργηση της σχετικής Οδηγίας 2004/67/ΕΚ. Η έκθεση αναμένεται να γίνει αποδεκτή από την ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, τον ερχόμενο Μάιο.