Στην έκδοση ομολόγων σε δολάρια προσανατολίζεται το κυβερνητικό οικονομικό επιτελείο, σε μια προσπάθεια να διαφοροποιήσει τις πηγές άντλησης κεφαλαίων και να περιορίσει το κόστος δανεισμού. Σύμφωνα με οικονομικό site (το ΣοφοκλέουςLive), το σχέδιο είναι έτοιμο από καιρό και αναμένεται ότι θα τεθεί σε εφαρμογή στις αρχές Μαϊου, όταν οι δανειακές ανάγκες του Δημοσίου θα βρίσκονται στο ζενίθ.
Πριν από την έκδοση, ο υπουργός Οικονομικών και στελέχη του ΟΔΔΗΧ θα πραγματοποιήσουν roadshow σε ασιατικές πρωτεύουσες και τη νέα Υόρκη, πραγματοποιώντας επαφές με εκπροσώπους μεγάλων επενδυτικών οίκων, ασφαλιστικών οργανισμών κλπ.
Τις σχετικές πληροφορίες επιβεβαίωσε σε δηλώσεις του ο επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ Π. Χριστοδούλου. "Σχεδιάζουμε να εκδόσουμε ομόλογο σε δολάρια μέχρι τα τέλη Απριλίου ή τις αρχές Μαΐου", είπε ο κ. Χριστοδούλου.
Δεν είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση μελετά την έκδοση ομολόγων σε δολάριο. Το ίδιο είχε γίνει και τον περασμένο Νοέμβριο, όμως, υπήρξαν αντιδράσεις από την Ε.Ε. Βέβαια, τότε, το ελληνικό δημοσιονομικό πρόβλημα δεν είχε το σημερινό μέγεθος.