Ναι στις αποδείξεις λιανικής πώλησης καυσίμων λένε οι πρατηριούχοι υγρών καυσίμων όλης της χώρας. Μάλιστα προτείνουν, έως ότου εγκατασταθεί πλήρες σύστημα ελέγχου, για να διευκολυνθούν οι πολίτες να συγκεντρώσουν αποδείξεις, να εκδίδονται από τις υπάρχουσες ταμειακές μηχανές των πρατηρίων -κάτι που, εξάλλου, προβλέπει και ο ισχύων νόμος. Αρνούνται, όμως, να χρησιμοποιηθούν οι αποδείξεις που θα εκδώσουν για τη σύγκριση των ποσοτήτων υγρών καυσίμων τα οποία παραλαμβάνουν.
"Ήμασταν και παραμένουμε υπέρ της έκδοσης αποδείξεων λιανικής για τις πωλήσεις καυσίμων. Πάγια θέση μας είναι επίσης η εγκατάσταση ολοκληρωμένων συστημάτων ελέγχου εισροών – εκροών όγκου καυσίμων, από τα οποία θα εκδίδονται αυτόματα οι αποδείξεις αυτές, και στις οποίες θα αναγράφεται εκτός από το ποσό και ο όγκος του καυσίμου. Όμως μέχρι να εγκατασταθούν τα συστήματα αυτά, τα οποία θα κλείσουν τα «παράθυρα» της παράνομης διακίνησης σε όλα τα στάδια της αγοράς και θα ωφελήσουν με εκατομμύρια ευρώ το Δημόσιο ταμείο, και προκειμένου να διευκολύνουμε τους καταναλωτές για τη συλλογή αποδείξεων και την κάλυψη του αφορολόγητου ορίου, αποδεχόμαστε να εκδίδονται οι αποδείξεις από τις υπάρχουσες ταμειακές μηχανές των πρατηρίων", υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ).
Όσον αφορά το γιατί επιμένουν στο να μη χρησιμοποιηθούν εις βάρος τους οι αποδείξεις αυτές από την Εφορία, εξηγούν:
"Η αναγωγή των εισπράξεων σε όγκο καυσίμου είναι αδύνατο να γίνει δεδομένου ότι οι τιμές των καυσίμων αλλάζουν ακόμη και μέσα στην ημέρα στα πρατήρια που κάνουν παραλαβές, ο όγκος των καυσίμων αυξομειώνεται ανάλογα με τη διαφορά θερμοκρασίας και η χωρητικότητα των δεξαμενών των πρατηρίων δεν είναι πιστοποιημένη, ώστε να μπορεί να υπολογισθούν αξιόπιστα οι εισροές, οι εκροές και τα αποθέματα. Δεύτερον, αν το κράτος ζητήσει κλειστή αποθήκη από τους βενζινοπώλες χωρίς να έχουν εγκατασταθεί πρώτα τα συστήματα ελέγχου εισροών – εκροών, που αντιμετωπίζουν όλα τα παραπάνω προβλήματα, θα πρέπει την ίδια στιγμή να αναζητήσει ποινικές ευθύνες για τους υπηρεσιακούς παράγοντες και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών που θέσπισαν πριν από λίγα χρόνια τη διάταξη με την οποία δικαιολογούνται διαφορές μεταξύ εισροών και εκροών καυσίμων της τάξης του 8 %"!
Οι πρατηριούχοι ζητούν από το αρμόδιο υπουργείο να δεσμευτεί σε αυτό κγια να σταματήσουν κάθε είδος κινητοποιήσεων.