Στο Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης παραπέμπονται να δικαστούν δύο εκπρόσωποι εταιρίας -μεταξύ αυτών πρώην δήμαρχος κωμόπολης της Χαλκιδικής- που φέρονται ότι επιχείρησαν να προμηθεύσουν το πανεπιστημιακό νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης με ακατάλληλα προϊόντα. Μαζί τους θα καθίσουν στο εδώλιο τρεις ανώτεροι διοικητικοί υπάλληλοι του νοσοκομείου που κατηγορούνται ότι εμπλέκονται στην υπόθεση.
Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, η εταιρία είχε κερδίσει το μειοδοτικό διαγωνισμό προμήθειας αναλώσιμων υλικών γενικής χρήσης, προϋπολογισμού 300 χιλιάδων ευρώ, που προκήρυξε το 2005 το ΑΧΕΠΑ. Οι δύο κατηγορούμενοι φέρονται να προσκόμισαν δείγμα «μάσκας χορήγησης οξυγόνου νεφελοποιητή» που περιείχε ανύπαρκτες ιδιότητες και πλαστή ένδειξη πιστοποίησης από αρμόδια αρχή. Ειδικότερα, το δείγμα είχε πλαστή ένδειξη ότι επρόκειτο για αποστειρωμένο προϊόν, ενώ δεν είχε την απαραίτητη πιστοποίηση από τον αρμόδιο οργανισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η σύμβαση προμήθειας που συνήφθη μεταξύ του ΑΧΕΠΑ και της εταιρίας αφορούσε ποσότητα 5.000 μασκών, για ένα χρόνο, προς 0,70 ευρώ ανά τεμάχιο, ήτοι σύνολο 3.500 ευρώ. Έπειτα όμως από καταγγελίες άλλης εταιρίας, που είχε πάρει μέρος στο διαγωνισμό, διενεργήθηκε ένορκη διοικητική εξέταση και, τελικά, η σύμβαση ακυρώθηκε.