Την εκκαθάριση εν λειτουργία της ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ προτείνουν ως την καλύτερη δυνατή λύση οι ζημιωθέντες από την ανάκληση αδείας της ασφαλιστικής εταιρίας. Μάλιστα, έχουν δημιουργήσει σύλλογο και, αύριο, ετοιμάζουν ανοικτή ενημερωτική συγκέντρωση, στη Θεσσαλονίκη, στις 6 το απόγευμα αύριο, Τετάρτη 2 Μαρτίου 2010, στο ξενοδοχείο Μακεδονία Παλάς.
"Όσο η επιχείρηση δεν λειτουργεί, οι ζημίες συσσωρεύονται", σημείωσε εκπρόσωπος του Συλλόγου τους, Νίκος Κεχαγιάογλου, που έχει διατελέσει ένας από τους σημαντικότερους ασφαλιστές της ΑΣΠΙΣ.
Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ σύμφωνα με τον κ. Κεχαγιόγλου, η απαιτούμενη πολιτική απόφαση για την εκκαθάριση εν λειτουργία πρέπει να ληφθεί άμεσα, καθώς περίπου 1.000.000 πολίτες βρίσκονται πλέον σε απόγνωση και πλήρως εκτεθειμένοι, χωρίς κάλυψη σε θέματα νοσηλειών, ανικανότητας, ασφάλισης ζωής ή και συντάξεων γήρατος, που "τρέχουν". Μόνο τα ασφαλιστήρια ζωής υπολογίζονται σε περίπου 250.000.
Ο υφυπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης, είχε υποσχεθεί ότι θα καλυφθούν οι ανησυχίες των ασφαλισμένων της ΑΣΠΙΣ πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν έγινε κι από τότε οι ζημιωθέντες δεν είχαν καμία επαφή με το υπουργείο, παρά το ότι το ζητούν επανειλημμένως.
Ο σύλλογος των ζημιωθέντων από την ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ βρίσκεται ακόμη υπό σύσταση (το καταστατικό έχει κατατεθεί στο Πρωτοδικείο και αναμένεται η έγκριση). Αριθμεί ήδη περίπου 500 μέλη.