Της ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ

«Οι τιμές στις εφετινές εκπτώσεις ήταν ικανοποιητικές αλλά… δεν υπάρχει «μία». Πολλά καταστήματα του κέντρου είχαν καλές προσφορές, που έφθαναν και το 50%, αλλά δεν ψωνίσαμε πολλά πράγματα», παραδέχεται η κ. Σοφία, δημόσια υπάλληλος με τρία παιδιά.
Από την πλευρά τους, οι καταστηματάρχες της Θεσσαλονίκης είναι ικανοποιημένοι από την προσέλευση του κόσμου, επισημαίνουν, όμως, ότι οι αγορές γίνονται εν μέσω ύφεσης. «Ο κόσμος ψώνισε και είχαμε αύξηση του τζίρου την περίοδο των εκπτώσεων, ωστόσο η οικονομική ύφεση μας έχει επηρεάσει πάρα πολύ. Θα συνεχίσουμε με δεκαήμερο προσφορών και αισιοδοξούμε να βγούμε γρήγορα από την οικονομική ύφεση» μας τόνισε κ. Μαρία καταστηματάρχης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Φαίνεται πως η οικονομική ύφεση έχει επηρεάσει τόσο τους πολίτες όσο και τους κατστηματάρχες. Παρόλα αυτά, πολλά καταστήματα έχουν κατεβάσει αισθητά τις τιμές των προϊόντων τους, έως και 70%. Ωστόσο δεν έλειψαν αυτοί που δεν έκαναν αγορές. Κι όσοι ψώνισαν, έκαναν πρώτα καλή έρευνα αγοράς, ώστε να τους μείνουν είδη ένδυσης και υπόδυσης και για του χρόνου.
Οι χειμερινές εκπτώσεις έληξαν την περασμένη Δευτέρα, αλλά άρχισαν τα δεκαήμερα προσφορών, όπως υπενθιμίζει με χθεσινή ανακοίνωση του ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ).