Για σήμερα Δευτέρα 29 Μαρτίου είναι προγραμματισμένες οι εξής εκδηλώσεις:
* Στη Βουδαπέστη μεταβαίνει σήμερα Μεγάλη Δευτέρα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, όπου θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών της Ουγγαρίας, Peter Balazs, και θα συμμετάσχει στην τριμερή συνάντηση Ελλάδας-Ουγγαρίας-Σερβίας. Το βράδυ ο κ. Δρούτσας θα μετάσχει σε άτυπο δείπνο εργασίας με τη συμμετοχή του Peter Balazs, και των υπουργών Εξωτερικών Σερβίας και Κροατίας, Vuk Jeremic και Gordan Jandrokovic, αντιστοίχως.

* Eπίσημη επίσκεψη στη Μόσχα πραγματοποιεί από σήμερα Μεγάλη Δευτέρα έως την Μεγάλη Τετάρτη ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος, προσκεκλημένος του ομολόγου του της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Ανατόλι Σερντιούκοβ με τον οποίο θα έχει συνομιλίες για όλο το φάσμα των ελληνο-ρωσικών σχέσεων σε θέματα άμυνας και ασφάλειας. Ο κ. Βενιζέλος θα συναντηθεί επίσης με τον επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Στρατιωτικοτεχνικής Συνεργασίας , Μιχαήλ Δημήτριεφ, με τον πρόεδρο της κρατικής εταιρείας εξοπλισμών (Rosoboronexport) , Ανατόλι Ισάικιν, καθώς και με τον γραμματέα του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, Νικολάϊ Πατρουσέφ. Ο κ. Βενιζέλος θα συναντηθεί τέλος με τον πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών, Κύριλλο.

* Στη Βουλή εισάγεται σήμερα το φορολογικό νομοσχέδιο.

* Σήμερα η ανακοίνωση για τη διάθεση στην κυκλοφορία του δρόμου στα Τέμπη.

* Σήμερα, Μ. Δευτέρα 29 Μαρτίου, θα ασφαλτοστρωθεί η οδός Σκουφά στις 40 Εκκλησιές ύστερα από τη πρόσφατη ανάπλαση των πεζοδρομίων και στη συνέχεια η οδός Στ. Κυριακίδη στην ίδια περιοχή.

* Από σήμερα η καταβολή του Δώρου Πάσχα μαζί με τη σύνταξη μηνός Απριλίου 2010 για τους συνταξιούχους του ΟΓΑ

* Επιστρέφονται από σήμερα Μεγάλη Δευτέρα έως και το Μεγάλο Σάββατο 3 Απριλίου οι πινακίδες καθώς και οι άδειες κυκλοφορίες και ικανότητας οδηγών αυτοκινήτων που αφαιρέθηκαν ή κατατέθηκαν στην υπηρεσία της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων του κοινού εν όψει των εορτών του Πάσχα.

* Στις 8 π.μ. έως τις 12 τα μεσάνυχτα της 31ης Μαΐου 2010 απαγορεύεται το επαγγελματικό και ερασιτεχνικό ψάρεμα στη λίμνη Βόλβη, τον ποταμό Ρήχιο και σε όλα τα ρέοντα ύδατα που εκβάλλουν στη λίμνη.

* Στις 9 π.μ. στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης ευρεία σύσκεψη με θέμα: «Απολογισμός 2009 και λήψη προληπτικών και κατασταλτικών μέτρων για αντιμετώπιση έκτακτων κινδύνων από πυρκαγιές για το έτος 2010» και τη συμμετοχή της όλων των εμπλεκομένων φορέων (Πυροσβεστική, Αστυνομία, Στρατός, Δασαρχεία, ΟΤΑ και Εθελοντικές Οργανώσεις).

* Στις 10 π.μ. στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, δωροεπιταγές των 50 ευρώ θα μοιράσει σε 1.000 άπορους δημότες ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.

* Στις 10:30 π.μ. επίσκεψη του υφυπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννη Μαγκριώτη, και του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εργων, Γιάννη Οικονομίδη, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και συνεργασία με την γενική γραμματέα, Μαρία Λιονή για έργα και προγράμματα που αναπτύσσει ή προγραμματίζει να αναπτύξει το υπουργείο με τη συνεργασία της περιφέρειας.

* Στις 10:30 π.μ. επίσκεψη του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλου στο Πνευματικό Κέντρο «Πορτοκαλιάν».

* Στις 11.30 π.μ. στελέχη της Δημοτικής Αστυνομίας Θεσσαλονίκης θα επισκεφτούν το Παπάφειο Ίδρυμα, ολοκληρώνοντας έτσι σειρά επισκέψεων σε κέντρα στήριξης συνανθρώπων μας ενόψει των γιορτινών ημερών του Πάσχα. Οι Δημοτικοί Αστυνομικοί θα βρεθεί κοντά στα 55 παιδιά που φιλοξενούνται προκειμένου να τα γνωρίσει από κοντά και καλύψει βασικές τους ανάγκες σε είδη ρουχισμού, τροφίμων και παιχνιδιών.

* Στις 11:30 π.μ. στο Ζάππειο Μέγαρο συνάντηση εργασίας των φορέων και υπηρεσιών κοινωνικής αλληλεγγύης για το παιδί του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σε συνεργασία με την αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και τον Εθελτονικό Οργανισμό για τα Παιδιά «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

* Στις 12.00 το μεσημέρι στο πλαίσιο της εφαρμογής της απαγόρευσης ενάσκησης επαγγελματικής και ερασιτεχνικής αλιείας στη λίμνη Βόλβη κατά τους μήνες Μάρτιο-Μάιο προκειμένου να προστατευθεί η αναπαραγωγή των ψαριών, η Διεύθυνση Αλιείας της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης συγκαλεί σύσκεψη για το συντονισμό της φύλαξης της λίμνης κατά την αναπαραγωγική περίοδο, η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Μεγάλη Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010, στο Δημοτικό Κατάστημα της Μαδύτου, παρουσία της αρμόδιας Αντινομάρχη Ανθής Πορφυριάδου.

* Στις 12:30 μ.μ. στο κτίριο του υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε) συνέντευξη Τύπου της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου για τις άγονες αεροπορικές γραμμές και άλλα θέματα του τομέα μεταφορών.

* Στις 12:30 μ.μ. στον Περισσό, συνέντευξη Τύπου της γενικής γραμματέως του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα, με θέμα: «Τα αντιλαϊκά αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ».

* Στις 12:30 μ.μ. κοινή συνεδρίαση των Κοινοβουλευτικών Τομέων Εργασίας (ΚΤΕ) Οικονομικών και Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας του ΠΑΣΟΚ για το φορολογικό νομοσχέδιο.

* Στις 2 μ.μ., με 102 θέματα στην ημερήσια διάταξη θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης. Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι αυτό της έγκρισης της Β΄ φάσης του προγράμματος «Πράσινη Στέγη Θεσσαλονίκης».

* Στις 3.30 μ.μ., συνέντευξη Τύπου, για τις παραστάσεις που θα δώσει στη Θεσσαλονίκη, παραχωρεί η Άννα Βίσση, στο Met Hotel (26 Οκτωβρίου 48)

* Στις 4.30 μ.μ, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και ο Συνδέσμος Φροντιστών Βόρειας Ελλάδας διοργανώνουν στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο εσπερίδα με τίτλο «Παιδεία- Εκπαίδευση, Επαγγέλματα και Προοπτικές».

* Στις 6 μ.μ. ομιλία του προέδρου του κόμματος Ελευθερίας και Αλληλεγγύης (ODP) της Τουρκίας, Αλπέρ Τας, για τις εξελίξεις στην Τουρκία, σε συνάντησή του με στελέχη του τομέα Διεθνών Σχέσεων Εξωτερικής Πολιτικής και Ευρωπαϊκής Πολιτικής του ΣΥΝ στα κεντρικά γραφεία του κόμματος.

* Στις 7.30 μ.μ., παρουσίαση βιβλίου του Κωστή Γκορτζή στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέξανδρος» (Εθν.Αμύνης 1),

* Στις 9 μ.μ., συναυλία αγάπης με τη νέα ορχήστρα Θεσσαλονίκης στην αίθ.Τελετών του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, οργανώνε το Α΄ Δημοτικό Διαμέρισμα.