Η ΕΚΡΗΞΗ ΗΤΑΝ ΙΣΧΥΡΟΤΑΤΗ - ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ
Δύο λεπτά πριν από τις τέσσερις το απόγευμα εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός στο κτίριο της Διεύθυνσης Μεταγωγών της ΕΛ.ΑΣ., στη συμβολή των οδών Π. Ράλλη και Σαλαμίνος, στην Αθήνα.

Στις 15.37 προηγήθηκε προειδοποιητικό τηλεφώνημα στην εφημερίδα "Ελευθεροτυπία" και στον τηλεοπτικό σταθμό "ALTER", τρία λεπτά αργότερα, στις 15.40. Ο άγνωστος έδωσε χρονικό περιθώριο 20 λεπτών για την έκρηξη, ζητώντας να διακοπεί η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα της οδού Πειραιώς, γιατί, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, "η έκρηξη που θα σημειωθεί θα είναι ισχυρή".
Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Σε είκοσι λεπτά θα εκραγεί ισχυρή βόμβα στην Πέτρου Ράλλη στην διεύθυνση Αλλοδαπών και Μεταγωγών. Δεν είναι φάρσα εκκενώστε και τα δύο ρεύματα, ενημερώστε τις αρχές».
Ο σκοπός στη Διεύθυνση Αλλοδαπών, που συστεγάζεται με τη Διεύθυνση Μεταγωγών, είχε εντοπίσει το σακίδιο δίπλα από τη μάντρα του κτιρίου και όταν είδε μέσα σε αυτό ένα ρολόι ενημέρωσε τους ανωτέρους του.
Εκτιμάται από τις αρχές πως το τηλεφώνημα του αγνώστου ήταν μεταγενέστερο του εντοπισμού του σακιδίου.
Από την ισχυρή έκρηξη που σημειωθηκε προκλήθηκαν ζημιές στη στάση του λεωφορείου, στα απέναντι καταστήματα και στη μάντρα του κτιρίου της Διεύθυνσης Αλλοδαπών, ενώ ευτυχώς στην Πέτρου Ράλλη είχε σταματήσει η κυκλοφορία πεζών και οχημάτων.
Η νέα βομβιστική ενέργεια προκαλεί έντονο προβληματισμό στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. Ήδη, μετά τον θάνατο του Λάμπρου Φούντα από πυρά αστυνομικού, ανώτατοι αξιωματικοί εκτιμούσαν πως πολύ σύντομα θα σημειωθεί τρομοκρατικό χτύπημα. Οι εκτιμήσεις τους επιβεβαιώθηκαν, αν και, όπως τονίζουν, ίσως αυτή η σημερινή ενέργεια να αποτελεί προάγγελο νέων επιθέσεων μεγαλύτερης ισχύος.