Άναψε φωτιές η επιθυμία της νομαρχίας Θεσσαλονίκης να συνάψει δάνειο ύψους 35.000.000 ευρώ, με σκοπό να χρηματοδοτήσει έργα οδοποιΐας και επισκευής σχολικών κτιρίων. Νομαρχιακοί σύμβουλοι της νομαρχιακής παράταξης που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνουν υπογραφές για να προσφύγουν στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ζητώντας να μην εγκρίνει τη σύναψη των δανείων.
"Καταγγέλουμε το νομάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη, γιατί σε περίοδο οικονομικής κρίσης χρεώνει τη νομαρχία με δάνεια, για την εκτέλεση έργων κατά την προεκλογική περίοδο 2010, ώστε να δείξει ότι κάτι κάνει", αναφέρει σε γραπτή ανακοίνωσή της η παράταξη "Μαζί για τη Θεσσαλονίκη" που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ.
Η διοίκηση της νομαρχίας πήρε δάνειο 15 εκατομμυρίων ευρώ, με απόφαση της πλειοψηφίας του νομαρχιακού συμβουλίου (την οποία και διαθέτει στο συμβούλιο). Σκοπός της να αποπληρώσει έργα "του προγράμματος σχολικής στέγης". Ακολούθως, έφερε εισήγηση στο νομαρχιακό συμβούλιο για νέο δάνειο 20 εκατομμυρίων ευρώ ακόμη, απ το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, με σκοπό την εκτέλεση δεκατριών έργων οδοποιίας και την ανέγερση δύο σχολείων.
Όπως καταγγέλλει η παράταξη της αντιπολίτευσης στο νομαρχιακό συμβούλιο, με επικεφαλής τον Ν. Γιαννόπουλο, "η αλήθεια είναι ότι το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων απέρριψε το δάνειο, γι αυτό και σημειώθηκε καθυστέρηση επτά μηνών. Έτσι, με τη στήριξη της πλειοψηφούσας παράταξης Ψωμιάδη, ακυρώθηκε η προηγούμενη απόφαση και εγκρίθηκε η σύναψη νέου δανείου με ιδιωτική τράπεζα".
Ο κ. Γιαννόπουλος υπογραμμίζει ότι η παράταξή του ζητά από την Περιφερειάρχη "να μην εγκρίνει τη σύναψη του δανείου και να ακυρώσει την απόφαση που ελήφθη στο νομαρχιακό συμβούλιο μόνο από το συνδυασμό της πλειοψηφίας".

Στη φωτογραφία, νομάρχης και γ.γ. της ΠΚΜ από την προχθεσινή επίσκεψη της κ. Μαρίας Λιονή στη νομαρχία.