Σπείρα διαρρηκτών, που είχε ρημάξει την ανατολική Θεσσαλονίκη -και ειδικότερα την περιοχή του Πανοράματος- από όπου άρπαζαν πολυτελή αυτοκίνητα για να τα μεταπουλήσουν, εξαρθρώθηκε το πρωί της περασμένης Πέμπτης 11 Μαρτίου 2010, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται ακόμη, για να διαπιστωθεί το μέγεθος της δράσης τους.
Χρειάστηκε πολύμηνη ενδελεχής αστυνομική έρευνα και συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, για να συληφθεί πρώτα ένας αλλοδαπός, μέλος της σπείρας. Συγκεκριμένα, το βράδυ της Πέμπτης, στην περιοχή της Καλαμαριάς, έπειτα από διακριτική επιτήρηση και αιφνιδιαστική αστυνομική επιχείρηση, συνελήφθη ο συγκεκριμένος 27χρονος, ο οποίος, με την βοήθεια συνεργών του, προέβη σε πολυάριθμες διαρρήξεις οικιών και κλοπές πολυτελών, ως επί το πλείστον, οχημάτων, σε περιοχές της Ανατολικής Θεσσαλονίκης.
Τα μέλη της σπείρας, περίμεναν πρώτα να κοιμηθούν οι ιδιοκτήτες των σπιτιών και στη συνέχεια "τρύπωναν" αθόρυβα σε αυτά, για να πάρουν τα κλειδιά και στη συνέχεια τα αυτοκίνητα των μελών της οικογένειας. Όπως προέκυψε από τη διενεργηθείσα έρευνα, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, μετά την κλοπή των πολυτελών οχημάτων, προμηθεύονταν από άλλα άτομα, πλαστά έγγραφα, με τα οποία εξασφάλιζαν τη μεταφορά και μεταπώληση των οχημάτων στο εξωτερικό.
Ήδη έχουν ταυτοποιηθεί τα στοιχεία ταυτότητας κι άλλων μελών του κυκλώματος, τα οποία αναζητούνται, ενώ έχουν εντοπισθεί περισσότερα από τρία πολυτελή οχήματα, τα οποία αποδόθηκαν στους δικαιούχους.
Η αστυνομική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, προκειμένου να διαλευκανθεί πλήρως η δράση της συγκεκριμένης εγκληματικής ομάδας.