Από την ανάκριση του 35χρονου γεωργιανού αναμένουν να προκύψουν στοιχεία για τη σύλληψη του δεύτερου κακοποιού που διέφυγε από το πιστολίδι της οδού Καλλιδοπούλου. Ο 35χρονος γεωργιάνός που μεταφέρθηκε τραυματισμένος στο νοσοκομείο, χειρουργήθηκε και οι αστυνομικοί περιμένουν την άδεια των γιατρών για να τον ανακρίνουν. Να σημειωθεί ότι από θαύμα δεν τραυματίστηκε κάποιος πολίτης ή αστυνομικός κατά τη χθεσινή καταδίωξη και το αδιάκοπο πιστολίδι που έπεσε νωρίς το απόγευμα από τους δύο αδίστακτους κακοποιούς
Ας δούμε ακριβώς πως έγινε το συμβάν της οδού Καλλιδοπούλου
Αστυνομικοί της ομάδας «Ζ» που πραγματοποιούσαν εποχούμενη περιπολία, χθες (03-03-2010) και ώρα 19.45, στη συμβολή των οδών Γ’ Σεπτεμβρίου και Μ. Αλεξάνδρου εντόπισαν αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα, να κινείται ύποπτα. Σε σήμα στάσης των αστυνομικών, ο οδηγός του οχήματος ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να διαφύγει, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καταδίωξη. Κατά τη διάρκεια αυτής, ο συνοδηγός πυροβόλησε κατ΄επανάληψη εναντίον των αστυνομικών.
Στην οδό Μισραχή, ο συνοδηγός αποβιβάστηκε από το αυτοκίνητο και επιχείρησε να διαφύγει πεζός, ενώ ο οδηγός συνέχισε την πορεία του με το όχημα. Ο πεζός δράστης κατευθύνθηκε στην οδό Καλλιδοπούλου, εξακολουθώντας παράλληλα να πυροβολεί επανειλημμένως κατά των αστυνομικών. Οι τελευταίοι, ευρισκόμενοι σε νόμιμη άμυνα ανταπέδωσαν τα πυρά και με στόχο την ακινητοποίηση του ατόμου, πραγματοποίησαν ελεγχόμενες βολές με στόχευση στα πόδια.
Ο συνοδηγός συνελήφθη και νοσηλεύεται φρουρούμενος σε Νοσοκομείο της πόλης (τραύμα στο δεξί πόδι). Όπως προέκυψε από τη διενεργηθείσα αστυνομική έρευνα, πρόκειται για 36χρονο αλλοδαπό.
Το καταδιωκόμενο όχημα εντοπίστηκε στην οδό Δαρδανελίων, ενώ ο οδηγός αναζητείται.
Από την κατοχή του συλληφθέντα κατασχέθηκε ένα πιστόλι έτοιμο προς χρήση (οπλισμένη σφύρα-φυσίγγιο στη θαλάμη).