Εξοργισμένο φέρεται το τοπικό ΠΑΣΟΚ, στη Θεσσαλονίκη, για το ότι οι διοικήσεις των νοσοκομείων της πόλης, σχεδόν πέντε μήνες μετά τις εκλογές, δεν έχουν αλλάξει ούτε σε ένα από αυτά! Μάλιστα, σήμερα, ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Α Θεσσαλονίκης, Χρ. Παπαστεργίου, ακτινολόγος στο επάγγελμα, που υπηρετεί στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, έφθασε, σήμερα, στο σημείο, να απευθύνει ανοικτή επιστολή, με την οποία καλεί κάθε αρμόδιο "να αναλογιστεί τις ευθύνες του έναντι των πολιτών και της Θεσσαλονίκης και να προβεί στις αναγκαίες κινήσεις".
Όπως υπογραμμίζει ο κ. Παπαστεργίου, "η κατάσταση στα Δημόσια Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης σε λίγο θα είναι μη αντιστρεπτή". Επιρρίπτει ευθύνες για την "πορεία υποβάθμισης των υπηρεσιών και χρεωκοπίας" στην πολιτική της Νέας Δημοκρατίας. Κι όπως υποστηρίζει, η πορεία αυτή "δυστυχώς συνεχίζεται, λόγω της ουσιαστικής απουσίας διοικήσεων, έλλειψης σχεδιασμού, προγραμματισμού και εφαρμογής μιας άλλης πολιτικής σύμφωνα με το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ".
Επισημαίνει ότι, "στη σημερινή δημοσιονομική «καταιγίδα», τα δημόσια και κοινωνικά αγαθά και υπηρεσίες οφείλουμε όλοι μας να τα αναδείξουμε σε ασπίδα προστασίας των οικονομικά αδύναμων, κυρίως, πολιτών".
Ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Α Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ, δε διστάζει να ζητήσει πιο γρήγορες διαδικασίες, ακόμη και εις βάρος της πολυδιαφημισμένης "ανοικτής διακυβέρνησης". Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι οι διοικήσεις στα Νοσοκομεία "και εξ’ αυτού του λόγου, έπρεπε να είχαν αλλάξει εδώ και μήνες. Συμφωνώ απόλυτα με την διαδικασία της «ανοιχτής διακυβέρνησης», αλλά αυτή θα πρέπει να διεκπεραιώνεται γρήγορα και αντικειμενικά ώστε να μην ξαναβλέπουμε καταδικασμένες πρακτικές του πρόσφατου αλλά και απώτερου παρελθόντος".
Μάλιστα, εκφράζει φόβους για τη διαδικασία: "Οι καταγγελίες για διευθετήσεις, για γνωστούς και ημέτερους, για παρεμβάσεις που γίνονται ως «δήθεν» διαβούλευση, αν αληθεύουν, που εύχομαι να μην ισχύουν, επιβαρύνουν την ήδη προβληματική κατάσταση", υπογραμμίζει χαρακτηριστικά!
Υπενθυμίζει ότι, σύμφωνα με την έκθεση του Συνήγορου του Πολίτη τα Νοσοκομεία ανήκουν στην πρώτη γραμμή της διαφθοράς, κι αναρωτιέται: "Πότε θα σπάσουμε το απόστημα ώστε όλοι να εργαστούμε για το κοινό όφελος και τον απλό πολίτη χωρίς εμπόδια και σπατάλες; Ποιοι θα υλοποιήσουν το πρόγραμμα εξυγίανσης; Οι καλύτεροι ή οι «αρεστοί»";
Ο κ. Παπαστεργίου τονίζε πως "είναι η ώρα για τις μεγάλες θεσμικές αλλαγές και στη δημόσια υγεία συνολικά (ΕΣΥ, Πανεπιστήμια, στρατιωτικά νοσοκομεία, ασφαλιστικά ταμεία, ιδιωτικός τομέας). Και στην υγεία ισχύει: Ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε"!