O Δήμος Θεσσαλονίκης διοργανώνει τις ημέρες του Πάσχα εκδηλώσεις με επίκεντρο την κοινωνική αλληλεγγύη προς αναξιοπαθούντα άτομα και άπορες οικογένειες. Θα μοιράσει και πάλι δωροεπιταγές, των 50 ευρώ, σε διάφορες οικογένειες, αλλά και των 300 ευρώ, σε οικογένειες πολυτέκνων. Συγκεκριμένα:
o Την Μεγάλη Δευτέρα θα διανεμηθούν δωροεπιταγές των 50 ευρώ σε 1000 άπορους δημότες από τον Δήμαρχο Β. Παπαγεώργοπουλο παρουσία του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής Αστέριο Δεληγιάννη, στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, στις 10:00.
o Την Μεγάλη Τετάρτη, στις 11:00 ο Δήμαρχος θα υποστηρίξει 12 πολύτεκνες οικογένειες με το ποσό των 3000 ευρώ στην κάθε μια, σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.
o Την Κυριακή του Πάσχα θα γίνει η καθιερωμένη Γιορτή Αγάπης. Ο Δήμαρχος θα παραθέσει γεύμα σε 800 άπορους δημότες. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, με την οργανωτική ευθύνη των αντιδημαρχιών Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτισμού.
o Την Μεγάλη Δευτέρα, στις 10:30, ο Δήμαρχος συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Αστέριο Δεληγιάννη, θα επισκεφθεί το Κοινωνικό Πνευματικό Κέντρο «Πορτοκαλιάν», ενώ την Μεγάλη Πέμπτη, στις 09:00 θα επισκεφθεί το Ελληνικό Παιδικό χωριό στο Φίλυρο όπου θα μοιραστούν δώρα στα παιδιά. Επίσης θα γίνουν επισκέψεις σε σπίτια απόρων δημοτών από τον αντιδήμαρχο κ. Δεληγιάννη, κοινωνικούς λειτουργούς και τα μέλη του Σώματος Εθελοντών του Δήμου Θεσσαλονίκης.