Καυστική εν τω μεταξύ ήταν η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για το διαιτητή της αναμέτρησης Ηλία Σπάθα, ο οποίος μετά το τέλος του αγώνα μετέβη στο αεροδρόμιο με αστυνομική συνοδεία. «Γίναμε έρμαιο ενός παιδιού», σημειώνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση που έχει ως εξής:
«Καμία ανακοίνωση κατά της διαιτησίας δεν έχει μεγαλύτερη δύναμη από την εικόνα του ίδιου του διαιτητή που με υπερβάλλοντα ζήλο προσπαθεί να διαμορφώσει το αποτέλεσμα ενός από τα κρισιμότερα παιχνίδια του πρωταθλήματος. Ήθελε ο Σπάθας να κρυφτεί και η χαρά δεν τον άφησε για πάνω από ενάμιση λεπτό!
Καθάρισε, λοιπόν, το τοπίο. Από τον "ενοχλητικό" ΠΑΟΚ, που έγινε έρμαιο ενός παιδιού. Πιόνι στα σχέδια άλλων έγινε και ο αντίπαλος, ο οποίος αν ποτέ βρεθεί σε θέση να διεκδικεί πρωταθλήματα ίσως βρεθεί και σε αντίστοιχη θέση. Μόνοι μας εναντίον όλων θα συνεχίσουμε να πολλαπλασιάζουμε τους φιλάθλους έτσι, αφού δεν μας αφήνετε να το κάνουμε με τίτλους. Ένοχοι είναι όλοι όσοι αφήνουν τύπους σαν τον Σπάθα να συνεχίζουν την παράδοση. Και θύματα όλοι όσοι είδαν στο πρόσωπο του ΠΑΟΚ την ελπίδα για επανάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Και δεν ήταν μόνο δικοί μας φίλαθλοι αυτοί...

ΥΓ. Δυστυχώς για σας στη διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ υπάρχουν άνθρωποι που αγαπούν πολύ και ξέρουν καλά το ποδόσφαιρο».