Συζητήθηκε στο υπουργείο Περιβάλλοντος το θέμα της Κορώνειας

Ικανοποιημένος δήλωσε, μετά τη συνάντηση εργασίας που συγκάλεσε η Υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη με τη συμμετοχή της Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνας Μπατζελή, ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης. «Πιστεύω και εύχομαι ότι σε συνεργασία με την κυβέρνηση θα προχωρήσουν τα έργα. Αποδεικνύεται καθημερινά ότι η Κορώνεια δεν θέμα Νομαρχίας αλλά θέμα ενότητας» δήλωσε ο Νομάρχης.
Μάλιστα, ο κ. Ψωμιάδης, άφησε αιχμές κατά του προηγούμενου υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, όταν είπε πως στο συγκεκριμένο θέμα υπήρξαν "εγκληματικές καθυστερήσεις των προηγούμενων".
Στη συνάντηση εργασίας συμμετείχαν, ακόμη, ο γ.γ. του ΥΠΑΑ κ. Κανελλόπουλος, του γ.γ. του Υπ. Περιβάλλοντος κ. Ανδρεαδάκης, η γ.γ. της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Μ. Λιονή, ο ειδικός γραμματέας του ΥΠΑΑ Ευ. Διβάρης, ο Διευθυντής Προγραμματισμού της ΝΑΘ Απ. Γιάντσης και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.
Ο κ. Ψωμιάδης υποστήριξε ότι η προσπάθεια της νομαρχίας για να προχωρήσουν τα έργα της Κορώνειας, ήταν αποτελεσματική όσον αφορά στα έργα δικής της αρμοδιότητας. Ενημέρωσε, επίσης, για το θέμα των βιομηχανικών μονάδων της περιοχής της Κορώνειας, οι οποίες έχουν πλέον κλείσει οριστικά. Ο Νομάρχης ζήτησε να συνεχίσουν τα έργα της Κορώνειας που ανήκουν στην αρμοδιότητα των υπουργείων, προς όφελος του περιβάλλοντος και της τοπικής κοινωνίας.
Επίσης, παρά το ότι δεν εμπίπτει στα έργα αρμοδιότητας της Νομαρχίας, παραδόθηκε πρόταση ολοκληρωμένου σχεδιασμού για την αντιμετώπιση του αγροπεριβαλλοντικού ζητήματος, ενώ ζητήθηκαν δεσμεύσεις για την πληρωμή των αποπερατωθέντων έργων από τα αρμόδια υπουργεία.
Η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή πρότεινε να εκπονήσουν τα υπουργεία ένα σχέδιο για την εξοικονόμηση νερού μέσω του AGRO 2.2 με σκοπό τη μείωση κατά 25% της άρδευσης των εκτάσεων. Η υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τάνια Μπιρμπίλη, δήλωσε ότι θέλει να προχωρήσει το έργο και πρέπει να αποφύγουμε την καταδίκη από την ΕΕ.

Σχόλια