Ομιλία όλο… γλύκα ήταν αυτή του Αντώνη Σαμαρά στην αίθουσα συσκέψεων της νομαρχίας Χαλκιδικής, χθες το απογευματάκι. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μίλησε, σύντομα και περιεκτικά, προς τους οικονομικούς παράγοντες του νομού και θυμήθηκε τα… νιάτα του!
Όπως είπε στους συγκεντρωμένους, όταν ήταν νέος, πριν ασχοληθεί με την πολιτική, ήθελε να γίνει… μελισσοκόμος! Πάνω στην προσπάθειά του να οργανώσει έναν πρότυπο μελισσοκομικό σταθμό, γνώρισε το μέλι της Χαλκιδικής και ξετρελάθηκε από τη γεύση, αλλά και τις ποικιλίες του! Αποφάσισε να ασχοληθεί με αυτές τις ποικιλίες αλλά, το 1977 «μπήκα, τελικά, στην πολιτική κι όλα έμειναν έτσι», είπε με μια μικρή δόση νοσταλγίας…
Ο κ. Σαμαράς, νωρίτερα, στη Νομαρχία, είχε συνάντηση με τον νομάρχη Χαλκιδικής, Αστέριο Ζωγράφο. Ο πρόεδρος της νέας Δημοκρατίας ενημερώθηκε για θέματα που αφορούν τον νομό Χαλκιδικής. Ο νομάρχης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στα προβλήματα από πλημμύρες και άλλα καιρικά φαινόμενα και ζήτησε τη στήριξη του προέδρου της ΝΔ, ώστε να υπάρξει άμεση χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των ζημιών στο οδικό δίκτυο και σε οικισμούς.
Ο κ. Σαμαράς δεσμεύτηκε ότι η παράταξή του θα κάνει τις απαραίτητες κινήσεις πίεσης προς την κυβέρνηση για να επισπεύσει τα έργα αποκατάστασης και σημείωσε: «Η Χαλκιδική είναι ένας τόπος αγιασμένος με την ομορφιά και το άρωμα της τελειότητας και πρέπει να βοηθήσουμε να αναδειχθεί ακόμα περισσότερο στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Πρέπει να λυθούν τα προβλήματα με τους πλημμυροπαθείς, που δεν αποζημιώνονται, το ζήτημα των οδικών δικτύων και η μη αξιοποίηση των τουριστικών δυνατοτήτων του νομού. Να δούμε τα φράγματα και την ανταγωνιστική και καινοτόμο γεωργία. Μπορεί να γίνει η Χαλκιδική αναπτυξιακός παράδεισος», τόνισε.
Στην επίσκεψή του αυτή, ο κ. Σαμαράς συνοδευόταν από τον υπεύθυνος τομέα ελέγχου Προγράμματος, βουλευτή Θεσσαλονίκης Κ. Γκιουλέκα, τον γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής της Ν.Δ., Λευτέρη Ζαγορίτη, τον εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας, Πάνο Παναγιωτόπουλο και τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Θεσσαλονίκης Δ. Βαρτζόπουλο. Βρίσκονταν, ακόμη, εκεί, ο βουλευτής Χαλκιδικής Γ. Βαγιωνάς, αλλά και ο πολιτευτής Β. Πάππας.
Έξω από τη νομαρχία, είχε συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου που υποδέχτηκαν τον κ. Σαμαρά με χειροκροτήματα και συνθήματα. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αποφάσισε να περπατήσει, από τη νομαρχία ως το Δημαρχείο κι είχε συνάντηση με καταστηματάρχες του Πολυγύρου. Στο δημαρχείο συζήτησε, με το δήμαρχο Πολυγύρου και άλλους ανθρώπους της αυτοδιοίκησης για θέματα του Προγράμματος Καλλικράτης. Στη συνέχεια είχε γεύμα με τοπικά στελέχη σε ταβέρνα του Πολυγύρου.
Χθες το βράδυ, ο κ. Σαμαράς, εκκλησιάστηκε στην Αχειροποίητο.