Πολιτική στήριξη στον Σίμο Δανιηλίδη δήλωσαν, ουσιαστικά, η υφυπουργός Εσωτερικών Θεοδώρα Τζάκρη κι ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Γ. Ξυνίδης, με το να παραβρεθούν, σήμερα, Κυριακή, σε εκδήλωση στο σχολείο μεταναστών του δήμου Συκεών. Καθώς ο κ. Ξυνίδης φεύγει, σήμερα το βράδυ, από τη Θεσσαλονίκη, ο δήμαρχος Συκεών έπρεπε να ανοίξει Κυριακάτικα το σχολείο (που λειτουργεί κανονικά κάθε Τρίτη 7.30μ.μ.-9.00μ.μ., Πέμπτη 6.00μ.μ.-8.00μ.μ. και Παρασκευή 7.30μ.μ.-9.00μ.μ. και φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις του 2ου δημοτικού σχολείου -Οδ. και Απ.Φωκά 17-Ναούσης) καθώς σήμερα είναι η Παγκόσμια Μέρα κατά του Ρατσισμού.
Για την ιστορία, η υφυπουργός δήλωσε ότι «αξίζουν συγχαρητήρια στο δήμο Συκεών που με περίσσια αγάπη και μέριμνα επιτελεί το πολύ βασικό λειτούργημα της εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας στους μετανάστες, μέσα από την οποία διασφαλίζεται η κοινωνική συνοχή και μπαίνουν τα θεμέλια της οικονομικής ανάπτυξης».
Ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Σ.Ξυνίδης αναφέρθηκε στο ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι δήμοι στην ομαλή ένταξη των μεταναστών στην κοινωνία και εξήρε τη δράση του δήμου Συκεών. «Είμαι υπερήφανος σήμερα που επισκέπτομαι το δήμο Συκεών και αυτή τη μεγάλη πρωτοβουλία που αναπτύσσει και δείχνει το πώς εμείς αντιλαμβανόμαστε το ζήτημα των μεταναστών. Εμείς θέλουμε οι μετανάστες να είναι ένα κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, όπου βοηθούν στην οικοδόμηση της σύγχρονης Ελλάδας κι από την κοινωνική τους δραστηριότητα και από την οικονομική τους ζωή. Τέτοιες προσπάθειες χρειάζεται ο τόπος μας και όχι ανακοινώσεις ή βολές κατά ανθρώπων οι οποίοι αναγκάσθηκαν να έρθουν να ζήσουν στη χώρα μας για ένα καλύτερο μέλλον».
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Σ.Δανιηλίδης αναφέρθηκε στις συνολικές δράσεις που αναπτύσσει ο δήμος για την κάλυψη των αναγκών των μεταναστών, θέτοντας στην υπηρεσία τους όλες τις κοινωνικοπρονοιακές δομές που λειτουργούν με συνεχές ωράριο. «Στο δήμο μας κατοικούν 3500 μετανάστες με τους οποίους έχουμε απόλυτη, ειλικρινή και καθαρή σχέση μαζί τους, και δεν έχει δημιουργηθεί ποτέ κανένα ρατσιστικό ξενοφοβικό επεισόδιο. Όλοι μαζί έχουμε πετύχει την κοινωνία της αλληλεγγύης που όλοι μας θέλουμε και επιδιώκουμε», ανέφερε.
Στην επίσκεψη ήταν, ακόμη, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δημήτρης Απατσίδης, μέλη της διοίκησης και στελέχη του δήμου Συκεών, η τομεάρχις του ΠΑΣΟΚ σε θέματα Κοινωνικής Ένταξης, Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Πρόνοιας Μαρία Δημητρακοπούλου-Σιούνου και ο γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Α΄ Θεσσαλονίκης Χρήστος Παπαστεργίου.

Στη φωτογραφία οι μαθητές μπροστά κι οι επίσημοι πίσω.