Την καλύτερη αστυνόμευση του λιμανιού και της Νέας Μηχανιώνας, ζήτησε με παρέμβαση του ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Δημήτρης Παπαγεωργίου, ώστε να αποτραπούν ενδεχόμενα επεισόδια μεταξύ των αιγύπτιων αλιεργατών και των πλοιοκτητών.

Η έγγραφη παραγγελία του εισαγγελέα που έχει σταλεί στην αστυνομία και το λιμενικό προκλήθηκε μετά από εξώδικη διαμαρτυρία των Αιγύπτιων αλιεργατών και μελών του ΠΑΜΕ με την οποία ζητούσαν τη λήψη αστυνομικών μέτρων, εκφράζοντας φόβους για νέα κρούσματα βίας σε βάρος των απεργών.
Στην έγγραφη παραγγελία του ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Παπαγεωργίου, αναφέρει:
«Παρακαλούμε να θέσετε σε αποτελεσματική ετοιμότητα ικανή αστυνομική δύναμη ώστε, προληπτικά, με την παρουσία των αστυνομικών να αποτραπούν βιαιοπραγίες εκ μέρους οποιουδήποτε εναντίον αλλοδαπών αλιεργατών και, κατασταλτικά, εφόσον λάβουν χώρα αυτεπαγγέλτως διωκόμενες αξιόποινες πράξεις να συλληφθούν οι δράστες με την αυτόφωρη διαδικασία».
Οι Αιγύπτιοι αλιεργάτες της Νέας Μηχανιώνας βρίσκονται από τις αρχές του χρόνου σε απεργία με κύριο αίτημα να έχουν πρόσβαση στον υπολογισμό της ψαριάς που καθορίζει και τα μερτικά τους.
Το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης έκρινε ως νόμιμη την απεργία τους, ενώ η απόφαση του Εφετείου εκκρεμεί.