Ιδιαίτερα καυστική είναι η ανακοίνωση του ΣΕΛΠΕ (ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΠΩΛΗΣΗΣ) για τις ρυθμίσεις του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, το οποίο υποτίθεται ότι έχει περάσει και από το στάδιο της δημόσιας διαβούλευσης. Ο ΣΕΛΠΕ σε ανακοίμωσή του επισημαίνει:
"Μετά το λάθος των υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών σχετικά με το φόρο πολυτελείας στα δερμάτινα υποδήματα όπου όλα τα προϊόντα της κατηγορίας που βρίσκονται κάτω από τον ίδιο κωδικό έχουν και τον ίδιο φόρο πολυτελείας είτε είναι δερμάτινη παντόφλα είτε είναι παπούτσι από δέρμα κροκοδείλου, καθώς επίσης και τα κοσμήματα είτε είναι ψεύτικα είτε είναι ολόχρυσά έχουν την ίδια αντιμετώπιση από το νόμο."
Συνεχίζονται τα λάθη με το άρθρο 87 του νέου φορολογικού νομοσχεδίου σύμφωνα με το οποίο όλα τα ρολόγια κάτω από τον ίδιο κωδικό είτε είναι πλαστικά είτε είναι ολόχρυσα φορολογούνται με τον ίδιο φόρο πολυτελείας.
"Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού", ταιριάζει στις υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών που χωρίς την απαιτούμενη γνώση και δίχως να συμβουλεύονται τους ειδικούς της αγοράς, εξακολουθούν να νομοθετούν με αποτέλεσμα άλλο να είναι το πνεύμα του νόμου και άλλη η εφαρμογή του στην πράξη.
Ελπίζουμε έστω και την τελευταία στιγμή να επικρατήσει ορθή κρίση έτσι ώστε το πνεύμα του Νόμου να ταυτίζεται με το γράμμα του Νόμου.
Ο Νόμος πρέπει να είναι σωστός για να είναι σεβαστός από όλους και η πολιτεία να έχει την δυνατότητα ελέγχου της ορθής εφαρμογής του.