Δημοπράτησε το έργο της αποκατάστασης του προβλήματος των κατολισθήσεων στην περιοχή του Βόθωνα Χαλκιδικής, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Προβλέπεται να γίνουν κατασκευές μεταξύ Νέας Φώκαιας και Αθύτου, προϋπολογισμού περίπου 1,2 εκ. ευρώ. Η κ. Λιονή, πάντως, βρήκε την ευκαιρία να μιλήσει για τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν από τη νομαρχία στο έργο.
Συγκεκριμένα, προβλέπεται η δημιουργία τοίχου αντιστήριξης και η τοποθέτηση αγκυρίων και πλέγματος, αλλά και απομάκρυνση όλων των χαλαρών πετρωμάτων που έχουν εντοπιστεί. Σε ορισμένα σημεία θα γίνει και εκτόξευση σκυροδέματος, ενώ όπως διαπίστωσαν οι γεωλόγοι το πέτρωμα δε ρηγματώνεται παρά μόνο επιφανειακά.
Σε δηλώσεις της, η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μαρία Λιονή, έκανε νύξη για τις διαδικασίες που ακολούθησε η νομαρχία Χαλκιδικής (είχε αναθέσει εδώ και έναν μήνα το έργο, με απευθείας ανάθεση σε εργολάβο, αλλά η ΠΚΜ προτίμησε τη μικρή καθυστέρηση και το δρόμο της δημοπράτησης). «Η Περιφέρεια επέδειξε συνέπεια και σεβασμό απέναντι στους κατοίκους και επισκέπτες της Χαλκιδικής, αλλά και στα πολύτιμα εθνικά κονδύλια, που διαθέτει το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, για την αντιμετώπιση του προβλήματος που προκλήθηκε», είπε.
Πρόσθεσε πως «η εγκατάσταση του αναδόχου θα είναι άμεση, προκειμένου το συντομότερο δυνατό να ολοκληρωθούν οι εργασίες και να δοθεί ο κεντρικός δρόμος στην κυκλοφορία».
Η περιφερειάρχης ανακοίνωσε ότι η ΠΚΜ προχωρά και στη δημοπράτηση του έργου της αποκατάστασης της διάβρωσης που προκαλεί η θάλασσα στην ίδια περιοχή, «προκειμένου οι μετακινήσεις των πολιτών να είναι απολύτως ασφαλείς».


Η φωτογραφία είναι από τα Τέμπη