Τη διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου για την τελευταία εξαετία στην ΕΡΤ και άλλους οργανισμούς, ζήτησε ο Γενικός Επίτροπος Επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Γιώργος Σχοινιωτάκης.

Με έγγραφό του προς τη Διεύθυνση Επιθεώρησης του υπουργείου Οικονομικών ο κ. Σχοινιωτάκης αναφέρει ότι οι αποδοχές στην ΕΡΤ, ΝΠΔΔ, κ.λπ., σύμφωνα με τις συνταγματικές διατάξεις, δεν μπορεί να ξεπερνούν τις αποδοχές του προέδρου του Αρείου Πάγου, που ανέρχονται στα 6.090 ευρώ καθαρά. Βέβαια προ λίγων ημερών το Δ.Σ. της ΕΡΤ έλαβε ανάλογη απόφαση που δείχνει ότι υπήρχε κατεύθυνση από το ΥΠ.ΠΟ. για το θέμα αυτό.
Επιπλέον, σε περίπτωση, που ορισμένοι έλαβαν αποδοχές πάνω από αυτές του προέδρου του Αρείου Πάγου (π.χ. πρόεδρος και γενικοί διευθυντές ΕΡΤ όπως προκύπτει από τις λίστες που διέρρευσαν στο διαδίκτυο) πρέπει «σε βάρος των προσώπων αυτών να εκδοθούν καταλογιστικές πράξεις για το επιπλέον ποσό και να κηρυχθούν οι συμβάσεις του άκυρες» Ακόμη, ο κ. Σχοινιωτάκης ζητεί να ελεγχθεί εάν υπάρχουν στην ΕΡΤ πολυθεσίτες και αν υποβάλλεται η προβλεπόμενη δήλωση πολυθεσίας, αλλά και να αναζητηθεί, στις περιπτώσεις αυτές, αν οι αποδοχές τους υπερβαίνουν αυτές του προέδρου του ΑΠ, προκειμένου να επιστρέψουν τα επιπλέον ποσά.
Τέλος, ο Επίτροπος ζητεί να ελεγχθεί αν είναι νόμιμες όλες οι συμβάσεις στην ΕΡΤ (προέδρου, διευθυντών, παρουσιαστών, δημοσιογράφων, σκηνοθετών, ηθοποιών, παραγωγών), να ελεγχθεί δηλαδή αν έχει διενεργηθεί σχετικός διαγωνισμός (πράγμα που δεν έγινε ποτέ, ούτε και σήμερα πλην του προέδρου της ΕΡΤ και του Δ.Σ. της ΕΡΤ3) ή πρόκειται για συμβάσεις απευθείας ανάθεσης», κάτι που -στην τελευταία περίπτωση- είναι άκυρες ως παράνομες.