Η επιβεβαίωση των στοιχείων "έκαψε" ηλεκτρονικό απατεώνα! Ο νεαρός έκλεβε πιστωτικές κάρτες που έφθαναν, με το ταχυδρομείο, σε διάφορους πελάτες τραπεζών, άνοιγε τους φακέλους στον... ατμό, υπέκλεπτε τα νούμερα των καρτών και στη συνέχεια επέστρεφε την κάρτα στον κάτοχο. Έπειτα, σαν... κύριος, προχωρούσε σε αγορές μέσω Διαδικτύου, χρησιμοποιώντας τα νούμερα των καρτών που είχε κρατήσει.
Την απάτη αντιλήφθηκε ιδιοκτήτης εταιρείας εμπορίας ηλεκτρονικών υπολογιστών. Δέχθηκε ηλεκτρονική παραγγελία, από άγνωστο άτομο, το οποίο χρησιμοποίησε πιστωτική κάρτα, όταν, όμως, του ζητήθηκαν άλλα στοιχεία, εκτός του αριθμού κάρτας και του αριθμού BIC (ο τριψήφιος αριθμός στο πίσω μέρος της κάρτας) δεν τα γνώριζε. Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος επικοινώνησε με την αστυνομία και αστυνομικοί του Τμήματος Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, μετά από έρευνα στο Ίντερνετ, εντόπισαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του υπαιτίου.
Έτσι, την περασμένη Τρίτη, 9 Μαρτίου 2010, στην πόλη της Λάρισας, εντοπίστηκε ο δράστης και η αστυνομία ερεύνησε το σπίτι του, με τις κατηγορίες της Απάτης μέσω Διαδικτύου κατ΄εξακολούθηση, της Παραβίασης Απορρήτων και της Υπεξαγωγής Εγγράφων.
Στο σπίτι του 24χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συσκευές υψηλής τεχνολογίας (την κατοχή των οποίων αδυνατούσε να αιτιολογήσει), μία κρυμμένη πιστωτική κάρτα τρίτου προσώπου, ρολόγια μεγάλης χρηματικής αξίας, αποδείξεις αγοράς προϊόντων από online καταστήματα, καθώς και ένα Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας γυναίκας.