Πηγή δύναμης, αισιοδοξίας, αυτοπεποίθησης και υπερηφάνειας, χαρακτήρισε τους Έλληνες του Βελγίου, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, σε ομιλία του σε εκδήλωση αποδήμων που ζουν στο Βέλγιο και Ελλήνων, που εργάζονται σε Ευρωπαϊκούς Οργανισμούς στις Βρυξέλλες.
Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι η χώρα ζητά από τους Έλληνες της Διασποράς "την ενεργό συμμετοχή τους για την ανασυγκρότηση και ανασύνταξη της πατρίδας. Τους ζητούμε, αυτές τις δύσκολες ώρες, να κινηθούν αποτελεσματικά προς κάθε κατεύθυνση για να αλλάξουμε την εικόνα της χώρας διεθνώς. Γιατί η εικόνα της Ελλάδος, που επιχειρούν ορισμένοι εξωελλαδικοί παράγοντες να διαμορφώσουν, αδικεί τη χωρα μας και το λαό της".
Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, "πίστη μας είναι το όραμα του Ελληνικού Πολιτισμού. Προτάσσουμε, μεταξύ των άλλων, σαν γέφυρα με τον Απόδημο Ελληνισμό την προβολή της Ελληνικής γλώσσας και βασικών στοιχείων που σχετίζονται με τις διαχρονικές αξίες του Ελληνικού Πολιτισμού".
Ο κ. Σαμαράς κάλεσε τους απόδημους, στις 24 Ιουνίου στην Αθήνα στην Προσυνεδριακή Συνδιάσκεψη του Οικουμενικού Ελληνισμού, ένα 24ωρο πριν το 8ο τακτικό συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας. 



H φωτογραφία είναι του Νώντα Στυλιανίδη από το photoreportage.gr.