"Φουντώνουν", όπως όλα δείχνουν, οι εντάσεις μεταξύ ομάδων αντιεξουσιαστών στη Θεσσαλονίκη.

Η φερόμενη οργάνωση με το όνομα "Κοκκινόμαυρη Κολεκτίβα" έστειλε προκήρυξη στην ιστοσελίδα των "Νέων" και αναλαμβάνει την ευθύνη για την τοποθέτηση εμπρηστικού μηχανισμού έξω απο το παλιό -υπό κατάληψη- εργοστάσιο «Φάμπρικα Υφανέτ», που σημειώθηκε στις 8 Φεβρουαρίου.
Το πλήρες, αυτούσιο κείμενο της προκήρυξης, έχει ως εξής:
Σημ. Το κείμενο δημοσιεύεται όπως ακριβώς εστάλη, χωρίς διορθώσεις.

ANAΛΗΨΗ ΕΥΘΥΝΗΣ
Αναλαμβανουμε την ευθηνη για την τοποθετηση εμπρηστικου μηχανισμου εξω απο την καταληψη ΦΑΜΠΡΙΚΑ ΥΦΑΝΕΤ στη θεσσαλονικη στις 8-2.
Αποφασισαμε να πραγματοποιησουμε αυτη την ενεργεια σε ενδειξη αλληλεγγυης προς τους λιγοστους και μετρημενους στα δαχτυλα συντροφους που δεχθηκαν βαναυση επιθεση και ξυλοκοπηθηκαν αγρια μετα απο προσχεδιασμενη και προσυνενοημενη εισβολη της ΦΑΜΠΡΙΚΑΣ ΥΦΑΝΕΤ σε καταληψη που βρισκεται εντος του ΑΠΘ,τον περασμενο μαιο.
Με αποτελεσμα την σχεδον ολοκληρωτικη καταστροφη μερους της καταληψης και το σοβαρο και επικινδυνο τραυματισμο των ατομων που βρισκονταν μεσα εκεινη την ωρα.
Η εισβολη εγινε με αφορμη συμπλοκες συντροφων με την συγκεκριμενη καταληψη που προσπαθει να απομωνοσει διαφορετικες αποψεις και πολιτικες αντιληψεις, με διαφορες πολιτικαντικες δικαιολογιες χωρις κανενα νοημα και ουσια,διεκδικωντας το αλαθητο του αναρχικου χωρου με διαφορα τεχνασματα.
*Ξεκαθαριζουμε οτι δεν εχουμε καμια σχεση με την επιθεση που πραγματοποιηθηκε στην καταληψη της υφανετ το βραδυ της τριτης στις 9-2.
Δηλωνουμε ομως οτι στηριζουμε την συγκεκριμενη ενεργεια της ομαδας που πηγε εκει.
Και ελπιζουμε να μην ξαναχρειαστει να επανερθουμε με οποιοδηποτε τροπο.
"ΚΟΚΚΙΝΟΜΑΥΡΗ ΚΟΛΛΕΚΤΙΒΑ"