Μετεξελίσσεται η σχολή αστυνομίας της Βέροιας

Την προοπτική μετεξέλιξης της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Ελληνικής Αστυνομίας Βόρειας Ελλάδος σε Διακλαδικό Κέντρο Μετεκπαίδευσης όλων των Σωμάτων Ασφαλείας, αλλά και την αναβάθμιση του διεθνούς εκπαιδευτικού ρόλου της στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, προανήγγειλε ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Σπύρος Βούγιας, κατά την επίσημη επίσκεψη που πραγματοποίησε σήμερα το πρωί(Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010) στη Σχολή.
«Στόχος είναι η Σχολή να λειτουργεί ως διακλαδικό κέντρο μετεκπαίδευσης, σε θέματα όπως η διεθνής αστυνομική συνεργασία, και η διαχείριση κρίσεων και φυσικών καταστροφών», είπε ο κ. Βούγιας. Διευκρίνισε ότι η πρωτοβουλία εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο της συνολικής μεταρρύθμισης του συστήματος εκπαίδευσης και δια βίου μάθησης των Σωμάτων Ασφαλείας. «Θέλουμε την Ελληνική Αστυνομία ανοικτή στις επιρροές της κοινωνίας, με αυτοπεποίθηση και επαγγελματική επάρκεια στην υπηρεσία του πολίτη», είπε ο Υφυπουργός.
Ο κ. Βούγιας διαβεβαίωσε, εξάλλου, ότι αποτελεί προτεραιότητα η κατασκευή, εντός της Σχολής, συνεδριακού κέντρου και κοιτώνων, με δυνατότητα φιλοξενίας τουλάχιστον 100 ατόμων. Η εισήγηση προβλέπει κατασκευή του έργου μέσω Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) και στόχος είναι οι σχετικές διαδικασίες να κινηθούν άμεσα, ώστε να αξιοποιηθεί περισσότερο η υπάρχουσα υποδομή.

Σχόλια