«Η Θεσσαλονίκη πρέπει να αλλάξει σελίδα. Να ξεφύγει από την πολύπλευρη υποχώρηση και την αφόρητη υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της, και να απαλλαγεί από το κλίμα σκοταδισμού και φοβικών συνδρόμων που συστηματικά καλλιεργούν πολιτικοί και τοπικοί παράγοντες τις τελευταίες δεκαετίες». Αυτό υποστηρίζουν, σε ανακοίνωσή τους τα μέλη της "Παρέμβασης Πολιτών για μια άλλη Θεσσαλονίκη" (στην οποία ανήκουν και οι Γιάννης Μπουτάρης και Μιχάλης Τρεμόπουλος).
Υποστηρίζουν ότι «η πόλη έχει όλες τις προϋποθέσεις να εξελιχτεί σε δυναμικό, περιφερειακό κέντρο ευρωπαϊκής, βαλκανικής και μεσογειακής εμβέλειας, σε μια πόλη με ταυτότητα, αντάξια της ιστορίας και των προσδοκιών των κατοίκων της, που θα εξασφαλίζει ελκυστική λειτουργία και αισθητική, προκοπή και εργασία, ευημερία και αλληλεγγύη για όλους».
Η κίνηση, με καθαρό στόχο την προώθηση κοινής υποψηφιότητας για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (άσχετα με τις διακηρύξεις της) έχει συγκεντρώσει 500 υπογραφές υποστήριξης, ενώ δημιούργησε σελίδα στο facebook, με 1.500 "φίλους". Οι συμμετέχοντες υποστηρίζουν ότι θα εργαστούν για το καλύτερο μέλλον της Θεσσαλονίκης.