Του Ν.

Τα χρόνια του δημοτικού σχολείου τα έζησα στην περίοδο της χούντας.Την εποχή που φωτεινές επιγραφές στις στέγες δημοσίων κτιρίων αναβόσβηναν στο ρυθμό του "ελληνοχριστιανικού" πολιτισμου.Κ αι των εράνων για το "τάμα" του Εθνους. Τα ασημένια τριαντάδραχμα για τους γάμους του Κωνσταντίνου.Τις αυστηρές μυστακοφόρες
μορφες αγωνιστων του '21 σε φτηνές λιθογραφίες πανω απο την εδρα του δασκάλου.
Ολοι ανάκατα,κλέφτες,αρματωλοί,κοτζαμπάσιδες,πολιτικάντιδες,παπάδες.Ο Κολοκοτρωνης δίπλα σε Μαυροκορδάτο,ο Ανδρούτσος δίπλα στον δολοφόνο του Γκούρα,ο Καποδίστριας αντάμα με τους Μαυρομιχάλιδες,εμφυλιοι εχθροί αποσβολωμένοισε εθνικες ετικέτες.
Καθε 25 Μαρτιου,μούρχονται στο μυαλό,βιαστικά,ετσι σαν απομεινάρι αγχωμένης υποχρέωσης σχολικής παράστασης,θολοί κι ανάκατοι ολοι αυτοί οι που αγωνίστηκαν εναντια σε Τούρκους και Ευρωπαίους "συμμάχους" αλλά με λύσσα και αναμετάξυ τους,για να μην ξεχνάμε το εθνικό άθλημα του διχασμού,'ολοι αυτοι που μας φέραν ως εδω.
Και σήμερα μια άλλη 25 Μαρτίου,περιμένουμε έξω απο τους διαδρόμους της Ιστοριας και πάλι τις αποφάσεις των άλλων.
Το '21,πριν καν υπάρξει κράτος και Εθνος υπήρξαν τα πρώτα δάνεια,που ειρήσθω εν παρώδω,δεν φτασαν ποτε στα χέρια των αγωνιστων αλλα χάθηκαν ανάμεσα στους χορηγήσαντες τους μεσαζωντες και τους πολιτικους!(ποτε πρόλαβαν)της εποχής.
Σήμερα περιμένουμε την ομιχλώδη και "βαρυ πεπόνι" πρωην Ανατολικογερμανίδα κα. Μέρκελ,να αποφασίσει για την τύχη ενός Λαου. Η ηθικολογούσα Καγκελάριος μας απειλεί σχεδόν με έξωση απο την Ευρώπη με αιχμή του οικονομικού δόρατος της την αναξιοπιστία
και το κομπιναδόρικο ποιόν μας. Σιγά μην στάξει η ουρά της γάτας!
Η χώρα που ονόμασε τις ανα τον κόσμο μίζες της και λαδόματα "επιθετική στρατηγική προώθησης",που αφου ξαναχτίστηκε απο Ελληνες, Τούρκους,Ιταλούς και αλλους Μεσόγειους, τώρα εξαπολύει νέα τάγματα εφόδου για εκκαθάριση του τοπίου.Η χώρα που μας χρωστά τουλάχιστον ενα ευγενικό βλέμμα και μια συγνώμη για όσα κάναν οι παπούδες τους σε μια χώρα που ηθελε να μείνει ελευθερη.
Η κα.Μέρκελ της χώρας της SIΕMENS,της MAN,της DAIMLER,των υποβρυχίων που γέρνουν και των τανκ LEOPARD.
Εδω που φτάσαμε,φτωχοί,γυμνοί και εθνικά ξεβράκωτοι δεν μας χέζει η κα.Μέρκελ.
Πνιγόμαστε που πνιγόμαστε. Ας το κάνουμε επιτέλους με αξιοπρέπεια. Μονοι μας.