Πέντε μήνες μετά τις εκλογές, η κυβέρνηση διαπίστωσε ότι μία υπάλληλος, η πρώην διευθύντρια της Διεύθυνσης Πολιτικής Γης του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταματίνα Μαντέλη, «μετέφερε και κρατούσε στο σπίτι της από την ημέρα που παραιτήθηκε από την υπηρεσία» όλο το αρχείο των ανταλλαγών, μαζί και το φάκελο για το σκάνδαλο της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου!
Η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κατερίνα Μπατζελή, με έγγραφό της διάλεξε να ενημερώσει σχετικά, χθες, ημέρα απεργίας των δημοσιογράφων, την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για την ενέργεια αυτή της κ. Μαντέλη. Για το θέμα ήδη έχει ενημερωθεί η αρμόδια εισαγγελική αρχή και δεν αποκλείεται να ασκηθεί πρόσθετη δίωξης κατά της κ. Μαντέλη. Επίσης, έχει κληθεί σε απολογία η νυν διευθύντρια, επειδή από την ημέρα που ανέλαβε καθήκοντα (Μάιος 2009) δεν ενημέρωσε, όπως θα όφειλε, για την αφαίρεση του αρχείου από την υπηρεσία.
Επιπλέον, η δικηγόρος της ΚΕΔ κ. Μαυραγκά κατέθεσε χθες ότι ο μοναχός Αρσένιος ήταν σχεδόν κάθε μέρα επί 1,5 χρόνο στα γραφεία της υπηρεσίας και ότι συνοδευόταν από μία γυναίκα βοηθό, ονόματι «Χρυσούλα», την οποία ψάχνει η Εξεταστική Επιτροπή για να καταθέσει.
Τέλος, η Εξεταστική Επιτροπή ζήτησε χθες δίμηνη παράταση για την ολοκλήρωση των εργασιών της, έως τις 15 Μαΐου.

Στη φωτογραφία ο μοναχός Αρσένιος, με... δικό του φάκελο υπό μάλης, που δεν έχει σχέση με αυτόν ο οποίος ξεστράτισε στο σπίτ της κ. Μαντέλη.