Δρόμο που να συνδέει τις εθνικές οδούς προς Έδεσσα και Αθήνα με τη βιομηχανική περιοχή, δημιουργία νέας μονάδας επεξεργασίας αποβλήτων στη ΒΙΠΕΘ και μετεγκατάσταση της ΔΕΘ στη Σίνδο ζητούν, από κοινού, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος κι ο δήμος Εχεδώρου. Μετά από κοινή συνάντηση, συνέταξαν κείμενο με δέκα σημεία για τα οποία πιστεύουν ότι πρέπει να καταβληθούν κοινές προσπάθειες ώστε να γίνουν πραγματικότητα για να συνεχίσει απρόσκοπτα η λειτουργία των δεκάδεων μεταποιητικών επιχειρήσεων της Θεσσαλονίκης στη Βιομηχανική Περιοχή χωρίς να προκαλούνται προβλήματα στη ζωή των κατοίκων του γειτονικού δήμου Εχεδώρου.
Τα δέκα σημεία στα οποία πρέπει να "βάλει ένα χεράκι" και η πολιτεία, είναι:

  1. Η ένταξη και η χρηματοδότηση της συνδετικής οδού της βιομηχανικής περιοχής Θεσσαλονίκης με την εθνική οδό Κατερίνης (ΠΑΘΕ) και εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Χαλκηδόνας – Έδεσσας – Φλώρινας στα έργα μεταφορικών υποδομών που θα υλοποιηθούν στην περιοχή το επόμενο χρονικό διάστημα.
  2. Η υποστήριξη από τον ΣΒΒΕ στη δημιουργία τεχνοκρατικά τεκμηριωμένης πρότασης μελέτης δημιουργίας νέας μονάδας κατεργασίας αποβλήτων (ΜΚΑ) της ΒΙΠΕ Θεσσαλονίκης στην περιοχή του Γαλλικού ποταμού.
  3. H στενή συνεργασία του ΣΒΒΕ με το Δήμο Εχεδώρου για την καλύτερη υποστήριξη στη λειτουργία του φορέα διαχείρισης της βιομηχανικής περιοχής Θεσσαλονίκης
  4. Η προώθηση Τοπικού Συμφώνου Απασχόλησης (ΤΣΑ) στο Δήμο Εχεδώρου για την πρόσληψη ανέργων κατοίκων του Δήμου από επιχειρήσεις που είναι εγκατεστημένες στα όριά του.
  5. Η δημιουργία εμπορευματικού σταθμού στον οποίο θα μετεγκατασταθούν όλες οι μεταφορικές εταιρείες που είναι διάσπαρτα εγκατεστημένες στην περιοχή.
  6. Η άμεση υλοποίηση της απόφασης για τη μετεγκατάσταση της ΔΕΘ σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΟΡΘΕ.
  7. Η ανάπτυξη τριμερούς συνεργασίας μεταξύ ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης – Δήμου Εχεδώρου και ΣΒΒΕ για την προώθηση φοιτητών – αποφοίτων του ΑΤΕΙ σε επιχειρήσεις μέλη του ΣΒΒΕ για την υλοποίηση πρακτικής άσκησης και απόκτησης εργασιακής εμπειρίας.
  8. Η ανάπτυξη μέσω Συμπράξεων Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) της περιοχής του Γαλλικού ποταμού και η μετατροπή της σε πάρκο αναψυχής.
  9. Η συνεργασία ΣΒΒΕ – Δήμου Εχεδώρου για την εκπόνηση Σχεδίου Πράσινης Ανάπτυξης του Δήμου, και,
  10. Η εκπόνηση μελέτης διάθεσης στερεών αποβλήτων των επιχειρήσεων όπως είχε προταθεί κατά το παρελθόν από τον ΟΡΘΕ.
Να σημειωθεί ότι στη Βιομηχανική Περιοχή βρίσκεται η μεγάλη πλειοψηφία των μεταποιητικών επιχειρήσεων του νομού και τα προβλήματα, όπως μπορεί να καταλάβει κάποιος από τα δέκα αιτήματα -όπως είναι ουσιαστικά οι προτάσεις- του ΣΒΒΕ και του δήμου Εχεδώρου, είναι τεράστια.