Πολιτιστικά:  
* Το Κρουστόφωνο διοργανώνει σεμινάρια για καλλιτεχνικούς παιδαγωγούς-εμψυχωτές στο χώρο του (Α. Παπαδιαμάντη 6, περιοχή Μαρτίου). Το Σάββατο πραγματοποιείται «O αφηγητής εμψυχωτής της ιστορίας, του μύθου, του παραμυθιού» με την Ανθή Θάνου. Αύριο 10:00-14:00 «Ασκήσεις Εμψύχωσης κατά τη διαδικασία προετοιμασίας μιας μουσικoθεατρικής παράστασης με παιδιά» με τη Γεωργία Γκανά και την Παναγιώτα Χατζηκαμάρη. 
* Στις 7 μ.μ. στην αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου, θα πραγματοποιηθεί η παράσταση Καραγκιόζη. Ο καραγκιοζοπαίχτης Γιάννης Χατζής, παρουσιάζει την παράσταση του Θεάτρου Σκιών «Το κρυφό σκολειό». Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. 
* Μία από τις πιο αέρινες περσόνες της παγκόσμιας μουσικής σκηνής επιστρέφει στον Θεσσαλονίκη και τον Πολυχώρο Πολιτισμού Block33. Ο Marc Almond γιορτάζει τα τριάντα χρόνια του ως ενεργός μουσικός αλλά και ένας από τους επιδραστικότερους καλλιτέχνες του μουσικού μορφώματος που άνθισε την δεκαετία του ’80 και ονομάστηκε «electro pop». Οι πόρτες ανοίγουν στις 9 μ.μ. 
* Μέχρι την Κυριακή 28 Μαρτίου παρουσιάζεται το έργο του Γρηγόρη Ξενόπουλου «Το φιόρο του Λεβάντε». Οι παραστάσεις δίνονται  στο θέατρο Ράδιο Σίτυ.  Η σκηνοθεσία είναι του Κώστα Τσιάνου. 
* Η έκθεση «Θεσσαλονίκη: Ίδιος Τόπος-Άλλοι Καιροί» φιλοξενείται μέχρι τις 24 Μαρτίου, στην  αίθουσα περιοδικών εκθέσεων του NOESIS-Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας.
 
Εκδηλώσεις: 
* Οι επιτροπές πολιτών Ακρίβεια-Στοπ διοργανώνουν σήμερα στις 12 το μεσημέρι ημερίδα δημόσιας αντιπαράθεσης με θέμα : «Αποκοπή της Ελλάδας στα δύο για μήνες μετά το δυστύχημα των Τεμπών: Αναζήτηση των αιτίων του δυστυχήματος - διερεύνηση ευθυνών -συνέπειες της αποκοπής της χώρας σε κοινωνικές ομάδες και επαγγελματικές κατηγορίες και - αίτημα για αναστολή  λειτουργίας  των διοδίων της χώρας όσο τα Τέμπη είναι κλειστά». Η ημερία πραγματοποιεται στην αίθουσα της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας Θράκης (ΕΣΗΕΜΘ, Στρατηγού Καλλάρη 5).  
* «Η συμβολή της δημόσιας γλυπτικής και της αρχιτεκτονικής στην αστική ανάπλαση. Ελληνική και διεθνής εμπειρία» είναι το θέμα της ημερίδας που διοργανώνει το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης στις 11 π.μ. στο πλαίσιο της αναδρομικής έκθεσης «Αθηνά Τάχα. Από το Δημόσιο στο Ιδιωτικό».

* Τιμητική εκδήλωση για την απονομή του αριστείου «Δημήτρης Καρέλλης» οργανώνει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, σήμερα, στις 8.45 μ.μ., στο Βασιλικό Θέατρο. Το αριστείο θα απονείμει η υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Θεοδώρα Τζάκρη στην απόφοιτο της Δραματικής Σχολής ΚΘΒΕ Αντιγόνη Φρυδά. 
* Βιβλιοπαρουσίαση-αφιέρωμα στον Γιάννη Κορδάτο, με εισηγητές τους: Λουκή Χασιώτη, Σπύρο Μαρκέτο θα πραγματοποιηθεί στις 8.30 μ.μ. στο Στέκι Μεταναστών Κοσμοπολίτ (Βενιζέλου και Ερμού 23).

* Τον Ιανουάριο του 2010 ολοκληρώθηκε η δεύτερη ταινία ενός αυτοβιογραφικού δίπτυχου, με τίτλο : «Μίκης Θεοδωράκης – Ο Συνθέτης των Ποιητών και των Οραμάτων, (1950 έως Σήμερα)», είναι η ταινία που θα προβληθεί στις 8 μ.μ. στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ. Η σκηνοθεσία είναι του Γιάννη Κατωμερή. 
* Το βιβλίο του Παύλου Κάγιου με τίτλο «Και με κλειστά μάτια θα βλέπω» παρουσιάζεται στη 1 μ.μ. στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ στον ΙΑΝΟ στην Αριστοτέλους. 
* “Challenges of nonstandard design, build & operate” είναι το θέμα της διάλεξης που θα δοθεί στην αγλλική γλώσσα στις 12 το μεσημέρι στο «Ολύμπιον». 
Δρώμενα: 
* Μουσικοί από την Ελλάδα, τις HΠΑ, την Ελβετία, τη Γερμανία και την Τουρκία ενώνουν τις δυνάμεις και τις αυτοσχεδιαστικές τους διαθέσεις για να μας αφηγηθούν μερικές από τις πιο «τζαζ ιστορίες» μέσα από συναυλίες και εργαστήρια - συζητήσεις. Που θα συμβεί αυτό; Στο Τριήμερο Σύγχρονης Τζαζ με τίτλο  Impro Jazz, που πραγματοποιείται σήμερα, αύριο και 22 Μαρτίου, στις 9 μ.μ. στο φουαγιέ του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης. 
* Το «2ο γιορτινό χοροστάσι» είναι η μουσικοχορευτική παράσταση που πραγματοποιείται στις 8.30 στο δημοτικό θέατρο της Θέρμης με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. 
* Μετά την απήχηση του κοινού για την οπερέτα «Μαγικός Αυλός» του Wolfgang Amadeus Mozart, η Όπερα Θεσσαλονίκης αποφάσισε να δώσει τρεις ακόμα παραστάσεις, ενώ συνεχίζονται οι παραστάσεις για τα σχολεία μέχρι και τον Μάιο. Η πρώτη εκ των τριών σήμερα στις 11.30 π.μ.    
* Συναυλία του Γιώργου Καζαντζή με τίτλο «Εκτός από τα forte υπάρχουν και τα piano», θα πραγματοποιηθεί στις 8.30 μ.μ., στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη». Συμμετέχουν οι ερμηνευτές Φωτεινή Βελεσιώτου, Νατάσα Χρηστίδου και Αλεξία Χρυσομάλλη. 
 
Περιφερειακά:  
* Εκδήλωση αγάπης για ΑμεΑ, με τη μουσική βυζαντινή παράσταση «Θείον Πάθος - Άνθρωποι και Μουσική», διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός Χαλκιδικής στην Αρναία στο Δημοτικό Θέατρο Αρναίας αύριο στις 19.30 μ.μ σε συνεργασία με το  Νομαρχιακό Σύλλογο «Η ΑΓΑΠΗ» Ατόμων με Αναπηρία Νομού Χαλκιδικής.