Για ακόμα μια φορά διαμαρτύρονται για τα έργα του μετρό 500 καταστηματάρχες, τα μαγαζιά των οποίων …θάφτηκαν πίσω τις λαμαρίνες των εργοταξίων.


Οι καταστηματάρχες αυτοί ήδη βρίσκονται σε δύνη οικονομική θέση, αφού πλήττονται διπλά από τη κρίση και τις λαμαρίνες. Αίτημα των καταστηματαρχών είναι τα μαγαζιά τους να είναι ορατά στους καταναλωτές.
Για τον λόγο αυτό, οι επαγγελματίες θα προχωρήσουν την Τρίτη, στις 12:00, σε δίωρο αποκλεισμό της οδού Μοναστηρίου, στην πλατεία Βαρδαρίου, ενώ θα περιμένουν ενδεχόμενες εξελίξεις στην πρόοδο του έργου μέχρι το Πάσχα, πριν κλιμακώσουν περαιτέρω τις κινητοποιήσεις τους.
Παράλληλα, καταγγέλλουν ότι στα εργοτάξια δεν δουλεύουν πια βαριά μηχανήματα και έτσι καταρρέει το επιχείρημα για τη χρήση λαμαρίνων.

«Είναι το τρίτο Πάσχα που δεν υπάρχει πρόσβαση σε εμάς από τον κόσμο, πόσο μπορούμε να αντέξουμε; Μας λένε ότι φταίει η κρίση, ενώ για τις λαμαρίνες μάς λένε ότι δεν μπορούν να βγουν, επειδή δουλεύουν βαριά μηχανήματα, όμως τα μηχανήματα δεν δουλεύουν πια», δήλωσε ο Γιάννης Διαβάτης, εκπρόσωπος των επαγγελματιών που διατηρούν καταστήματα και γραφεία στην οδό Μοναστηρίου.