Στον εισαγγελέα Σερρών οδηγήθηκε ο 42χρονος που σκότωσε την ίδια του τη μητέρα για να της πάρει την πενιχρή της σύνταξη. Η άγρια δολοφονία έγινε χθες, στο Γάζωρο Σερρών και προκάλεσε σοκ στην τοπική κοινωνία, αλλά και στην Ελλάδα ολόκληρη...
Εναντίον του μητροκτόνου ασκήθηκε δίωξη για δολοφονία από πρόθεση, ιδιαζόντως απεχθή, σε βαθμό κακουργήματος και παραπέμφθηκε στον ανακριτή.
Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, ο 42χρονος εισέβαλε στο σπίτι της άτυχης 80χρονης την Κυριακή στη 1 τα ξημερώματα και απαίτησε να του δώσει τα χρήματα της σύνταξής της, που έφταναν μόνο για τα φάρμακά της. Λογομάχησαν κι ο δράστης άρπαξε μία σπασμένη βρύση και άρχισε να την χτυπά στο κεφάλι!
Το έγκλημα αποκαλύφθηκε όταν, χθες, Δευτέρα, γείτονες της άτυχης ηλικιωμένης δεν την είδαν στην αυλή, ή τη γειτονιά και ειδοποίησαν το αστυνομικό τμήμα Νέας Ζίχνης.
Αστυνομικοί πήγαν στο σπίτι κι όταν άνοιξαν την πόρτα βρήκαν την 80χρονη βρέθηκε νεκρή, πεσμένη στο πάτωμα, μέσα σε μια λίμνη αίματος. Είχε τραύματα στο κεφάλι, αλλά το γεγονός ότι βρέθηκε δίπλα σε σκαλοπάτι του σπιτιού της, μπέρδεψε τις διωκτικές αρχές.
Την υπόθεση... ξεμπέρδεψε, όμως, ο ιατροδικαστής Σερρών, Μηνάς Γεωργιάδης: Ξεκαθάρισε ότι επρόκειτο για εγκληματική ενέργεια.
Οι έρευνες των αρχών στράφηκαν, από την πρώτη στιγμή, στο συγγενικό περιβάλλον της άτυχης γυναίκας κι έτσι οι αστυνομικοί κατέληξαν στον 42χρονο, πατέρα δύο παιδιών. Αυτός, αρχικά αρνούνταν πεισματικά ότι είχε οποιαδήποτε σχέση με το φονικό. Τελικά, ομολόγησε την πράξη του σήμερα τα ξημερώματα.