H θεατρική Ομάδα Άλογοι παρουσιάζει το έργο «Η Απόδραση», στο Kινηματοθέατρο Αριστοτέλειο, από τη Δευτέρα 1 Μαρτίου, μέχρι και το Μάιο. Τέσσερις αθώοι άνθρωποι...Τρεις άνδρες...Μία γυναίκα...Τα γενέθλια...Ένα ατύχημα...Ο νόμος...Η αναγνώριση...Κορυδαλλός 2009...Η εξαθλίωση...Η αντοχή φτάνει στα όριά της...Το σχέδιο...Η απόφαση...
Μετά από δύο χρόνια επιτυχημένης παρουσίασης στο Θέατρο του Νέου Κόσμου στην Αθήνα, η παράσταση εγκαινιάζει το θεσμό του Δευτερότριτου στη Θεσσαλονίκη. Από 1 Μαρτίου και μέχρι και τον Μάϊο στο Κινηματοθέατρο Αριστοτέλειο.
Μια βωβή παράσταση σωματικού θεάτρου γεμάτη μουσική. Μια χολυγουντιανή ταινία που δε γυρίστηκε ποτέ και κατέληξε να παίζεται σε ένα Αθηναϊκό θέατρο. Ένα έργο που ακυρώνει συνεχώς τα όρια του συμβατικού χώρου και κινείται ανάμεσα στην υπερβολή, τη λιτότητα και την ανατροπή.
Τέσσερις αθώοι άνθρωποι που κατά λάθος δολοφονούν μία κοπέλα. Συλλαμβάνονται από τον πανταχού παρών αστυνομικό. Η εξαθλίωση στις φυλακές του Κορυδαλλού, τα βασανιστήρια. Η Απόδραση.
Σύλληψη-Σκηνοθεσία-Μουσική Επένδυση-Σκηνικά-Κοστούμια: ΑΛΟΓΟΙ
Παίζουν: Νικήτας Αναστόπουλος, Νίκος Αξιώτης, Ηρακλής Κωστάκης, Μιχάλης Μουλακάκης, Βασιλική Τσουπάκη. Θηλυκή Συμμετοχή: Ζωή Λύρα
Ήχος: Αντώνης Γιάγκος
Σχεδιασμός Φωτισμού: Άλογοι
Επικοινωνία: Prologos Arts Marketing | (+30)2103424654 | www.prologos.gr | prologos@prologos.gr
Κινηματοθέατρο Αριστοτέλειο (απέναντι απο το Λευκό Πύργο)
Εθνικής Αμύνης 2, Θεσσαλονίκη
Ώρες ταμείου: καθημερινά 10.00-14.00 και 18.00-21.00, Tηλ. Κρατ. 2310-262051
Χωρητικότητα 800 θέσεις
Ημέρες παραστάσεων:
Δευτέρα-Τρίτη στις 21:15
Τιμές Εισιτηρίων: Γενική Είσοδος 15 €
Η παράσταση τελεί υπο την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης

Η ομάδα
Οι «Άλογοι» (α + λόγος) είναι μια ομάδα που για κάποιον λόγο παίζει χωρίς λόγο, παράγει ρεαλισμό με τη φαντασία, χρησιμοποιεί το σώμα για να μιλήσει, στήνει μια ολόκληρη σκηνή για να την ανατρέψει, προκαλεί το γέλιο ενώ γελάει με τον εαυτό της.
Έχει συμμετάσχει σε διάφορα φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό και κέρδισε τη θερμή υποδοχή κοινού και κριτικών στη 13τη Μπιενάλε στο Μπάρι της Ιταλίας.
Η σκηνοθεσία, η ενδυματολογική και μουσική επιμέλεια, ο φωτισμός και η κατασκευή σκηνικών είναι δημιούργημα συλλογικής εργασίας της ομάδας.