ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑ 0,10 € ΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΟΑΣΘ



Θα αυξηθεί που θα αυξηθεί το εισιτήριο, τουλάχιστον να εκσυγχρονιστεί κι ο στόλος, που κάποιοι οι οποίοι χρησιμοποιούν το "12" έχουν γίνει... Ταρζάν για να σκαρφαλώσουν στα παμπάλαια οχήματα(φωτογραφία από το Ίντερνετ)...

"Φούντωσαν" τα σενάρια που θέλουν τον ΟΑΣΘ να μην αντέχει την οικονομική κρίση και να αυξάνει την τιμή του εισιτηρίου, κατά 10 λεπτά! Την αύξηση αναμένεται να εισηγηθεί, μέσα στις επόμενες ημέρες, το δ.σ. του ΟΑΣΘ προς το αρμόδιο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
Οι αυξήσεις, αν συνηγορήσει το υπουργείο και αποφασιστούν, θα ισχύουν στα εισιτήρια από την 1η Μαΐου. Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν πριν το Πάσχα σε συναντήσεις εκπροσώπων του δ.σ. του ΟΑΣΘ και υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου.
Τα σενάρια θέλουν τον ΟΑΣΘ να εισηγείται αύξηση της τάξης των 10 λεπτών ανά εισιτήριο. Έτσι, η τιμή του εισιτηρίου στα περίπτερα θα διαμορφωθεί στα 0,60 Ευρώ από 0,50 που είναι σήμερα, ενώ τα εισιτήρια που εκδίδονται επί του λεωφορείου από τα ειδικά μηχανήματα θα φθάσουν τα 0,70! Ανάλογη θα είναι και η αύξηση στις κάρτες απεριορίστων διαδρομών, μόνον που αυτή θα ισχύσει με την έκδοση των νέων.
Η αύξηση, όμως, θα συνοδευτεί από... μείωση! Θα αφορά τη διάρκεια της διαδρομής, η οποία, τώρα, είναι στα 70 λεπτά της ώρας (για το εισιτήριο των 50 λεπτών). Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η εισήγηση θέλει πλέον, το εισιτήριο των 60 λεπτών να είναι μίας χρήσης! Αυτό σημαίνει ότι θα σταματήσει η χρήση του από πολλούς επιβάτες, όπως γινόταν τελευταία από κάποιους επιβάτες. Θα καθιερωθεί, δε, νέο εισιτήριο, για διαδρομές μιάμισης ώρας, το οποίο, όμως, θα κοστίζει ένα ευρώ!

Μάλιστα, σημειώνεται ότι τα τρία αυτά σενάρια βρίσκονται, ήδη, στα χέρια των υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου, οι οποίοι βλέπουν θετικά το ενδεχόμενο της αύξησης, αφού το εισιτήριο των αστικών λεωφορείων στη Θεσσαλονίκη έχει να αυξηθεί χρόνια...