«Μετά τη σημερινή ομιλία του Υπουργού Εσωτερικών κ. Ραγκούση στο Δ.Σ. της ΚΕΔΚΕ έγινε φανερό ότι η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε πλήρη αιφνιδιασμό της Αυτοδιοικητικής οικογένειας όσον αφορά τις συνενώσεις των Δήμων και την εξοικονόμηση πόρων για το Δημόσιο μέσω του σχεδίου "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ"». Αυτόυποστήριξε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασ. Παπαγεωργόπουλος, ο οποίος τονίζει πως είναι αναγκαία, πλέον, η διοργάνωση εκτάκτου συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ.
«Μετά την αποκάλυψη της αιφνιδιαστικής κατάθεσης και ψήφισης του παραπάνω Νομοσχεδίου, θέση μου είναι ότι πρέπει άμεσα να ληφθεί η απόφαση για έκτακτο Συνέδριο της ΚΕΔΚΕ εντός 20 ημερών για να αποφασίσει η Αυτοδιοικητική οικογένεια αν θα πρέπει να συνεχίσει να συμμετέχει στην φαρσοκωμωδία που λέγεται "Διοικητική Μεταρρύθμιση-ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ"», τόνισε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με τον κ. Παπαγεωργόπουλο, Ο κ. Ραγκούσης απλά «επανέλαβε όσα αόριστα είχε πει την 18η Ιανουαρίου στο Συνέδριο της ΚΕΔΚΕ, δεν παρουσίασε δηλαδή την χωροθέτηση των νέων Δήμων, δεν παρουσίασε ένα συνολικό Εθνικό Πρόγραμμα Διοικητικής Μεταρρύθμισης, δεν παρουσίασε Σχέδιο Μητροπολιτικής Διακυβέρνησης για τα Πολεοδομικά Συγκροτήματα Αθηνών και Θεσσαλονίκης, δεν παρουσίασε το ύψος των πόρων που θα στηρίξουν τον "Καλλικράτη", δεν παρουσίασε την κοστολόγηση των αρμοδιοτήτων όταν όλα τα παραπάνω ήταν ομόφωνες αποφάσεις του Συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ για την συνέχιση του διαλόγου μεταξύ του Υπουργείου και της Αυτοδιοικητικής οικογένειας ενώ συγχρόνως ανέφερε ότι η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να ψηφίσει το Νομοσχέδιο εντός του Μαΐου!»…