ΑΝΑΝΕΩΣΗ 19.34

«Δυνάμεις εντός και εκτός Ελλάδας» έχουν συνασπισθεί εναντίον του ιδίου προσωπικά και της διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης. Αυτό κατήγγειλε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε σήμερα, Μεγάλη Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010, με αφορμή δημοσιεύματα για την υπεξαίρεση κονδυλίων από τα Ταμεία του δήμου.
«Κάνουν ό,τι μπορούν για να μην κερδίσει η παράταξη μου στις εκλογές της 14ης Νοεμβρίου. Μεταχειρίζονται κάθε μέσο. Διαρρέουν ακόμα και τις πιο ψευδείς ειδήσεις», τόνισε ο κ. Παπαγεωργόπουλος.
Μάλιστα, κατήγγειλε ότι προξενείο ξένης χώρας «υποβοήθησε εκδηλώσεις» για να επιτύχει την απομάκρυνση του κ. Παπαγεωργόπουλου από τη δημαρχία, επειδή οι θέσεις του για το όνομα της Μακεδονίας «δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα της εν λόγω χώρας». Παρά το ότι πιέστηκε, δεν απεκάλυψε ποιο είναι το προξενείο αυτό.
Για άλλη μία φορά υπογράμμισε ότι η διοίκηση του δήμου ήταν αυτή που αποκάλυψε την υπεξαίρεση στα Ταμεία κι έστειλε στη Δικαιοσύνη τον επίορκο υπάλληλο. Επισήμανε και πάλι πως ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης δεν έχει καμία σχέση με όσα συκοφαντικά αναφέρονται σε δημοσιεύματα και ο δήμος δεν παρήγγειλε, ούτε πλήρωσε λογισμικό.
Ο κ. Παπαγεωργόπουλος κάλεσε τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και τον υπουργό Οικονομικών να ελέγξουν τις «διαρροές» σχετικά με τις έρευνες για την υπεξαίρεση και χαρακτήρισε «αδιανόητο» δύο χρόνια και δύο μήνες μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης να μην έχουν παραπεμφθεί, ακόμη, οι υπεύθυνοι. Όπως είπε, το αποτέλεσμα θα είναι «να πάμε στις δημοτικές εκλογές μόνο με σκιές και με "διαρροές" από τους γνωστούς κύκλους και όχι με την τελική παραπομπή από τη Δικαιοσύνη των υπευθύνων».
Υποστήριξε ότι η νυν διοίκηση του δήμου δεν υπηρετεί «κανένα συμφέρον, δεν ανήκει σε κανένα σαλόνι, δεν συνεργάζεται με καμία δύναμη, είτε του εσωτερικού, είτε του εξωτερικού, δεν υπηρετεί καμία εφημερίδα και κανένα κανάλι».
Σε ερώτηση αν έχει την πολιτική στήριξη της ΝΔ, τόσο απέναντι στις επιθέσεις, όσο και για τη νέα κάθοδό του στις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, είπε ότι μιλά ως δήμαρχος εκλεγμένος για τρεις συνεχείς θητείες και δεν χρειάζεται στήριξη από κανένα κόμμα.

Η δήλωση της "Πρωτοβουλίας για τη Θεσσαλονίκη"
Με αφορμή τα όσα είπε ο δήμαρχος για «συγκεκριμένες δυνάμεις του εσωτερικού και του εξωτερικού που έχουν συνασπιστεί εναντίον του», πράγματα τα οποία ανακοίνωσε και στο Δημοτικό Συμβούλιο, η δημοτική παράταξη "Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη" εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία υπογραμμίζει:
"Αντί απαντήσεως, τονίζουμε ότι ο κ. Παπαγεωργόπουλος επιχειρεί πλέον να κατασκευάσει εχθρούς προκειμένου να απαλλάξει τον εαυτό του, την παράταξή του και το καθεστώς που διοικεί την πόλη τα τελευταία 24 χρόνια από τις βαρύτατες ευθύνες για την κατ’ εξακολούθηση μεγάλη ληστεία στα ταμεία του Δήμου".
Οι τρεις δημοτικοί σύμβουλοι που υπογράφουν την ανακοίνωση, Γιάννης Μπουτάρης, Παναγιώτης Αβραμόπουλος και Ανδρέας Κουράκης, καλούν τον κ. Παπαγεωργόπουλο "να κατονομάσει τις δυνάμεις αυτές και να παραιτηθεί από τη θέση του. Και αν δεν έχει το θάρρος να το πράξει να απέχει από τα καθήκοντά του μέχρι τις εκλογές ώστε να διευκολύνει τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και πάνω από όλα τη λειτουργία της Δικαιοσύνης", όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.

Την πλήρη τοποθέτηση του δημάρχου Θεσσαλονίκης μπορείς να τη διαβάσεις με κλικ εδώ.