Έναν 30χρονο αλλοδαπό, ο οποίος μετέφερε και προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας επτά λαθρομετανάστες, με ενδιάμεση στάση την Αθήνα και τελικό προορισμό χώρες της κεντρικής Ευρώπης συνέλαβαν σήμερα Σάββατο 27 Μαρτίου 2010, το πρωί, στον κόμβο Γηροκομείου της Εγνατίας Οδού, στο τμήμα Καβάλας – Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί του Τμήματος Συντονισμού και Επιχειρήσεων της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης.
Συγκεκριμένα, τιςπρώτες πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας, στον κόμβο Σοχού της Εγνατίας Οδού, ο 30χρονος που οδηγούσε ΙΧΕ αυτοκίνητο, αρνήθηκε να συμμορφωθεί σε σήμα στάσης αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα. Το όχημα που θεωρήθηκε ύποπτο καταδιώχθηκε με τη συνδρομή κι άλλων αστυνομικών σταθμών. Ο 30χρονος στην προσπάθειά του να διαφύγει της σύλληψης, επέπεσε σε υπηρεσιακό όχημα.
Στο ΙΧΕ αυτοκίνητο του συλληφθέντα, διαπιστώθηκε ότι επέβαιναν οι προαναφερόμενοι επτά λαθρομετανάστες, εκ των οποίων οι δύο στο χώρο φύλαξης αποσκευών (πορτ-μπαγκαζ). Στο σημείο συνελήφθησαν τόσο ο διακινητής όσο και οι λαθρομετανάστες.
Διεξάγονται έρευνες για την τυχόν συμμετοχή κι άλλων ατόμων στην υπόθεση.