"Είναι φανερό ότι στην Ελλάδα οι πολίτες δεν είναι ίσοι απέναντι στο νόμο". Με τα λόγια αυτά απάντησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασ. Παπαγεωργόπουλος, στα όσα κατήγγειλε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και δημοτική σύμβουλος, Χρύσα Αράπογλου, με αφορμή τη γνωστοποίηση της απόφασης του Δικαστηρίου σχετικά με την αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση κατά της κ. Αράπογλου, την οποία είχε καταθέσει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.
«Αφού η Βουλευτής κ.Χρ.Αράπογλου δήλωσε εγγράφως ενώπιον του Δικαστηρίου ότι "πουθενά δεν αναφέρω τον αντίδικο ως υπαίτιο σκανδάλων", ότι "δε συνδέω τον ίδιο τον αντίδικο με παράνομες δραστηριότητες" και ότι "δεν είχα καμία πρόθεση να αμαυρώσω το όνομα του αντίδικου", το Δικαστήριο την αθώωσε για όσα εντελώς αντίθετα και απολύτως συκοφαντικά εκτόξευσε εναντίον μου προ διετίας και τα οποία δυστυχώς καθημερινά επαναλαμβάνει», τονίζει ο κ. Παπαγεωργόπουλος. Και προσθέτει:
«Είναι φανερό ότι στην Ελλάδα οι πολίτες δεν είναι ίσοι απέναντι του Νόμου. Οι απλοί πολίτες όταν συκοφαντούν καταδικάζονται, ενώ για το ίδιο αδίκημα οι Βουλευτές αθωώνονται.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η απόφαση του Δικαστηρίου «παρά την οξύτητα των χαρακτηρισμών που χρησιμοποίησε (η κ.Χρ.Αράπογλου) και τις φραστικές υπερβολές που αυτοί εμπεριέχουν κρίνεται ότι δεν υπερέβη τα όρια της πολιτικής κριτικής, κατά την άσκηση της οποίας ανταλλάσσονται συχνά, αν όχι πάντοτε, βαρύτατες εκφράσεις και οξείς χαρακτηρισμοί μεταξύ των πολιτικών αντιπάλων»…
Αυτό βεβαίως δεν μπορεί να γίνει παραδεκτό – διότι πλέον της προφανούς αντισυνταγματικότητας αφού πλήττεται ευθέως η ισότητα των πολιτών, θα οδηγούσε και σε πλήρη εξαχρείωση των πολιτικών ηθών – και γι’ αυτό είμαι αποφασισμένος να εξαντλήσω όλους τους νόμιμους τρόπους που μου δίδει το Ελληνικό Σύνταγμα και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο έτσι ώστε πράγματι οι συκοφάντες να δώσουν λόγο των πράξεων τους».